Algemene vragen
Vragen over elektrische wagens
Vragen over Top Motors

Veelgestelde vragen over uw wagen

Zorgeloos genieten

Een nieuwe wagen vergt steeds een grote investering, toch? Dat is niet waar, er bestaan formules waarbij u voor een vast maandelijks, behapbaar, bedrag volledig ontzorgd wordt op vlak van mobiliteit. All in! 

Benzine, CNG, diesel, hybride of elektrisch?

U wilt van wagen veranderen. Maar wat is tegenwoordig de beste keuze wat de aandrijving van uw nieuwe wagen betreft? Benzine, CNG, diesel, hybride, elektriciteit of nog iets anders? We helpen u graag verder, zodat u de juiste keuze kan maken.

Wat is mijn auto waard?
Wat is mijn auto waard?

Om een idee te hebben van wat uw wagen ongeveer waard is, kunt u zelf van bij u thuis een waardeschatting doen. U doet dat eenvoudig via de online tool: ‘Wat is mijn auto waard’. Deze tool schat de waarde op basis van het merk en model, kilometerstand, bouwjaar en opties.

Kan ik als particulier een wagen huren?

Ja, dit kan op twee manieren. Personal Lease en Autocredit. Bij Personal Lease is er de mogelijkheid om altijd met een recent model te rijden. Autocredit is een financiering die ervoor zorgt dat particulieren vaste lage maandbedragen betalen.

Kan ik de onderhoudskost van mijn wagen vastklikken en me behoeden voor onvoorziene kosten?
Hoe behoed ik mij van onvoorziene onderhoudskost?

Kan ik de onderhoudskost van mijn wagen vastklikken en me behoeden voor onvoorziene kosten? Jazeker. En dat wordt meer en meer de tendens. De nieuwe technologieën zijn een extra argument waarom klanten kiezen voor de zekerheid van een vooraf bepaald maandelijks onderhoudsbudget.

Veelgestelde vragen over uw elektrische wagen

Elektrisch laden, hoe werkt dat?
Elektrisch laden, hoe werkt dat?

Elektrisch laden is helemaal niet moeilijk. De wagen is voorzien van een aansluitpunt, net zoals dit bij elk elektrisch toestel voorzien is. Daar kan de laadkabel op aangesloten worden. Je kan zowel thuis, als wellicht ook op het werk en openbaar laden.

Hoelang duurt het om een elektrische wagen te laden?
Tijdsduur laden elektrische wagen?

Hoelang duurt het om een elektrische wagen te laden? Thuisladen kan op 3 manieren: via een gewoon stopcontact (2.3kWh), een wallbox of laadpaal (3.7kWh) of 3-fase (11kWh). Publieke laadpalen zijn er in België momenteel van 11kWh tot 50kWh.

Hoeveel verbruikt een gemiddelde elektrische wagen?
Hoeveel verbruikt een elektrische wagen?

Met een verbruik van 20kW per 100km rijden en een gemiddelde kostprijs van 0.29 euro per kW elektriciteit komen we aan een kostprijs van 5.80 euro per 100 km. Dit is beduidend lager dan de verplaatsingskost met een benzine- of dieselmotor.

Ik wil een elektrische of hybride wagen kopen, maar woon in een rijhuis zonder garage. Kan dat?
Elektrisch laden voor een rijhuis zonder garage?

U wilt een elektrische of hybride wagen kopen, maar woont in een rijhuis zonder garage. Kan dat? Dat kan zeker. In het geval van een 100% elektrische wagen, plaatst u best een laadpunt of wallbox (muurbevestigd) om voldoende te kunnen laden in 1 nacht.

Is er genoeg elektriciteit beschikbaar als iedereen elektrisch gaat rijden?
Kan iedereen vandaag elektrisch rijden?

Is er genoeg elektriciteit beschikbaar als iedereen elektrisch gaat rijden? Onze infrastructuur is er vandaag nog niet klaar voor. Maar het is slechts een kwestie van enkele jaren vooraleer dit wel het geval gaat zijn.

Koop ik op vandaag beter een elektrisch voertuig of een plug-in-hybride?
Koop ik beter een elektrisch voertuig of hybride?

Beide opties hebben hun voordelen en zijn in elk geval prima keuzes. Als u vooral om het milieu bekommerd bent, dan kiest u sowieso voor één van beide.

Werking tankkaart voor elektrische bedrijfswagen?

Gezien u veel rijdt voor uw werk, hebt u voor uw bedrijfswagen een tankkaart van uw werkgever. Hoe werkt dat in het geval van een elektrische wagen?

Kan een trekhaak op een elektrische wagen?

Ja, u kan een trekhaak op een elektrische wagen plaatsen. Op veel van onze modellen is deze verkrijgbaar als fabrieksoptie.

Moet een elektrische wagen op onderhoud komen?
Moet een elektrische wagen op onderhoud komen?

Ook een elektrische wagen moet nu en dan even nagezien en geserviced worden. Remmen, banden, lichten, wissers en andere systemen maken ook onderdeel uit van de elektrische wagen.

Wat als ik geen plaats of mogelijkheid heb voor een laadpunt of wallbox te plaatsen?
Geen mogelijkheid voor een laadpunt of wallbox?

In het geval van een hybride wagen is een wallbox zeker geen noodzaak om tegen de morgen over een volle batterij te beschikken. Als u een 100% elektrische wagen overweegt, dan gaat de afwezigheid van een wallbox u beperkingen opleveren in autonomie.

Welke elektrische en hybride wagens hebben jullie? VW E-Golf
Welke elektrische en hybride wagens hebben jullie?

Bij al onze merken is er een aanbod van volledig elektrische alsook hybride wagens beschikbaar. Gezien de stijgende vraag, hebben we ook steeds meer dergelijke wagens in ons tweedehands aanbod. 
 

Subsidies of ondersteuning voor elektrisch rijden?

Momenteel betaalt u in Vlaanderen geen ‘Belasting op inverkeersstelling’ alsook geen jaarlijkse verkeersbelasting voor een volledig elektrische wagen. 

Wat zijn de voordelen van de elektrische wagen?
Wat zijn de voordelen van de elektrische wagen?

Een elektrische wagen is een mooi staaltje techniek. Op termijn zal elektrisch rijden de norm worden. Er zijn dan ook tal van voordelen aan de elektrische wagen die dit in de hand werken. 
 

Koop ik nu een elektrische wagen?
Koop ik nu een elektrische wagen?

Als zelfstandige of bedrijf is de aankoop 100% fiscaal aftrekbaar, alsook het plaatsen van een laadpaal. En ook als particulier kan je genieten van een belastingsvermindering bij het plaatsen van een laadpaal onder voorwaarden. 

Veelgestelde Top Motors vragen

Wat is weCare

Wilt u onaangename verrassingen op uw onderhouds- of reparatiefacturen voorkomen? Met een weCare behoren onvoorziene kosten tot het verleden. Beheer uw budget optimaal dankzij dit voordelig onderhoudscontract voor uw wagen.

Hebben jullie wagens in voorraad?

Wij zijn één van de grootste autogroepen in België. Het jaar rond plaatsen wij stockbestellingen met als doel onze klanten snel te kunnen helpen. De actuele situatie rond schaarste aan grondstoffen laat zich ook in onze voorraad merken, maar we hebben zeker wagens die direct leverbaar zijn.

Hoelang duurt het vooraleer ik een wagen heb op bestelling?
Wat zijn de wachttijden voor wagen op bestelling?

Bij alle merken zijn de wachttijden langer dan we normaal gewoon zijn. De reden is een tekort aan elektronische componenten en andere grondstoffen die onderdeel uitmaken van een wagen.

Verkopen jullie ook tweedehandswagens?

Wij hebben 2 labels waaronder we tweedehandswagens verkopen. Onder Audi Approved:plus vindt u een grote keuze aan Audi-voertuigen. Onder Top Way vindt u tweedehandswagens van de merken Volkswagen, SEAT, CUPRA, SKODA en Volkswagen Commercial Vehicles.

Hebben jullie wagens voor 7 personen?
Hebben jullie wagens voor 7 personen?

Wordt het wat te krap op de achterbank? Bent u toe aan een ruimere auto? Top Motors helpt u graag met het vinden van het juiste model.

Moet ik een afspraak maken om een testrit te doen?
Moet ik een afspraak maken om een testrit te doen?

Een testrit is een belangrijke fase in uw aankoopproces. Deze rit gaat u nog meer overtuigen van de kwaliteiten van onze wagens. We willen dat dit in alle comfort gebeurt. Daarvoor raden we aan ons eerst te contacteren.

Moet ik naar de showroom komen om een auto te kopen of kan dit ook online?
Kan ik auto zowel in showroom als online kopen?

Moet ik naar de showroom komen om een auto te kopen of kan dit ook online? Wij kunnen u zeker goed vanop afstand helpen en zijn dit gewoon. Het volstaat ons te contacteren via email of telefoon of boek direct uw online contact bij ons. 

Waar kan ik terecht voor een verzekering?

Heeft u een verzekeraar waar u vaak mee werkt? Ons advies is om zijn aanbod te vergelijken met het onze. Geen vaste verzekeraar of u wilt er een extra vertrouwenspersoon bij? Wij hebben verzekeringen vanuit onze merken met talrijke voordelen en gemakken voor onze klanten.

Waarom en waar kom ik langs bij Top Motors?

Bij Top Motors op bezoek komen tijdens deze salonperiode loont zeker de moeite. Wij zijn verdeler van maar liefst 7 merken: Volkswagen, SEAT, Skoda, Audi, Volkswagen Bedrijfsvoertuigen, CUPRA, Audi Approved:plus en Top Way.

Uw vraag niet gevonden?