Algemene vragen
Vragen over elektrische wagens
Vragen over Top Motors

Veelgestelde vragen over uw wagen

Benzine, CNG, diesel, hybride of elektrisch?

U wilt van wagen veranderen. Maar wat is tegenwoordig de beste keuze wat de aandrijving van uw nieuwe wagen betreft? Benzine, CNG, diesel, hybride, elektriciteit of nog iets anders? We helpen u graag verder, zodat u de juiste keuze kan maken.

Wat is mijn auto waard?

Om een idee te hebben van wat uw wagen ongeveer waard is, kunt u zelf van bij u thuis een waardeschatting doen. U doet dat eenvoudig via de online tool: ‘Wat is mijn auto waard’. Deze tool schat de waarde op basis van het merk en model, kilometerstand, bouwjaar en opties.

Kan ik als particulier een wagen huren?

Ja, dit kan op twee manieren. Personal Lease en Autocredit. Bij Personal Lease is er de mogelijkheid om altijd met een recent model te rijden. Autocredit is een financiering die ervoor zorgt dat particulieren vaste lage maandbedragen betalen.

Veelgestelde vragen over uw elektrische wagen

Elektrisch laden, hoe werkt dat?

Elektrisch laden is helemaal niet moeilijk. De wagen is voorzien van een aansluitpunt, net zoals dit bij elk elektrisch toestel voorzien is. Daar kan de laadkabel op aangesloten worden. Je kan zowel thuis, als wellicht ook op het werk en openbaar laden.

Hoelang duurt het om een elektrische wagen te laden?
Tijdsduur laden elektrische wagen?

Hoelang duurt het om een elektrische wagen te laden? Thuisladen kan op 3 manieren: via een gewoon stopcontact (2.3kWh), een wallbox of laadpaal (3.7kWh) of 3-fase (11kWh). Publieke laadpalen zijn er in België momenteel van 11kWh tot 50kWh.

Hoeveel verbruikt een gemiddelde elektrische wagen?
Hoeveel verbruikt een elektrische wagen?

Met een verbruik van 20kW per 100km rijden en een gemiddelde kostprijs van 0.29 euro per kW elektriciteit komen we aan een kostprijs van 5.80 euro per 100 km. Dit is beduidend lager dan de verplaatsingskost met een benzine- of dieselmotor.

Ik wil een elektrische of hybride wagen kopen, maar woon in een rijhuis zonder garage. Kan dat?
Elektrisch laden voor een rijhuis zonder garage?

U wilt een elektrische of hybride wagen kopen, maar woont in een rijhuis zonder garage. Kan dat? Dat kan zeker. In het geval van een 100% elektrische wagen, plaatst u best een laadpunt of wallbox (muurbevestigd) om voldoende te kunnen laden in 1 nacht.

Is er genoeg elektriciteit beschikbaar als iedereen elektrisch gaat rijden?
Kan iedereen vandaag elektrisch rijden?

Is er genoeg elektriciteit beschikbaar als iedereen elektrisch gaat rijden? Onze infrastructuur is er vandaag nog niet klaar voor. Maar het is slechts een kwestie van enkele jaren vooraleer dit wel het geval gaat zijn.

Koop ik op vandaag beter een elektrisch voertuig of een plug-in-hybride?
Koop ik beter een elektrisch voertuig of hybride?

Beide opties hebben hun voordelen en zijn in elk geval prima keuzes. Als u vooral om het milieu bekommerd bent, dan kiest u sowieso voor één van beide.

Veelgestelde Top Motors vragen

Hebben jullie wagens in voorraad?

Wij zijn één van de grootste autogroepen in België. Het jaar rond plaatsen wij stockbestellingen met als doel onze klanten snel te kunnen helpen. De actuele situatie rond schaarste aan grondstoffen laat zich ook in onze voorraad merken, maar we hebben zeker wagens die direct leverbaar zijn.

Hoelang duurt het vooraleer ik een wagen heb op bestelling?
Wat zijn de wachttijden voor wagen op bestelling?

Bij alle merken zijn de wachttijden langer dan we normaal gewoon zijn. De reden is een tekort aan elektronische componenten en andere grondstoffen die onderdeel uitmaken van een wagen.

Verkopen jullie ook tweedehandswagens?

Wij hebben 2 labels waaronder we tweedehandswagens verkopen. Onder Audi Approved:plus vindt u een grote keuze aan Audi-voertuigen. Onder Top Way vindt u tweedehandswagens van de merken Volkswagen, SEAT, CUPRA, SKODA en Volkswagen Commercial Vehicles.

Uw vraag niet gevonden?