Bij Top Motors nemen we je mee op een opwindende reis door de wereld van elektrisch rijden. Van geavanceerde elektrische modellen tot handige laadinfrastructuur en alles daartussenin, we geven jou alle informatie en inzichten om jouw elektrische rijervaring naar een hoger niveau te tillen. Duik in de toekomst van mobiliteit en laat ons je begeleiden naar een groenere, slimmere en betere manier van rijden!

​​Alles over elektrisch rijden
Alles over laden
Onze wagens

 

pijltje   Ons aanbod

pijltje   Tweedehands

Goed om te weten

 

pijltje   Waar of niet waar?           pijltje   FAQ            pijltje   Wat zijn de verschillen met een verbrandingsmotor?

Op vakantie met een elektrische wagen

Voor steeds meer Belgen is de actieradius van een moderne elektrische auto toereikend voor dagelijks gebruik. Maar wat als u ook met de EV op vakantie wil? Kan dat wel? Zeker, al vraagt de reis dan iets meer voorbereidend werk. Met wat voorbereiding weet u wat u te wachten staat, en kunt u zonder al te veel laadstress op pad.

Lees meer

op vakantie met de elektrische auto
geld tellen
Wat kost elektrisch rijden?

We zetten alle kosten van een elektrische wagen voor u op een rij.

dubbele edi
Waar kan ik mijn wagen opladen?

Waar kan ik terecht om mijn wagen op te laden? Ontdek alle mogelijkheden hier.

EDI
Wat is EDI?

Top Motors kan u dankzij EDI (Electric by D’Ieteren) een compleet ecosysteem van laadoplossingen voorstellen, aangepast aan uw wagen.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

Ontdek de talloze voordelen van elektrische mobiliteit die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee en rijervaring. Van lagere operationele kosten tot verminderde uitstoot en innovatieve technologieën, leer waarom steeds meer automobilisten wereldwijd de overstap maken naar elektrische voertuigen en hoe ook jij kunt profiteren van deze groene revolutie op wielen.

 

Ontdek het hier

ID3 facelift

Ontdek ons aanbod elektrische wagens

Het aanbod bij Top Motors gaat mee met de toekomst en stijgt alsmaar meer. Ben je benieuwd naar onze beschikbare opties? Verken hier ons assortiment van elektrische en hybride voertuigen. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen wijzigen.
 

Ontdek het hier

aanbod

EDI

Top Motors kan u dankzij EDI (Electric by D’Ieteren) een compleet ecosysteem van laadoplossingen voorstellen, aangepast aan de technische kenmerken van alle elektrische en plug-in hybride voertuigen: laadstations voor bij u thuis of op het werk en laadpassen waarmee u toegang krijgt tot een van de grootste laadpuntennetwerken in Europa. EDI zorgt via Top Motors voor de home-check, de installatie, het onderhoud en een handige EDI Charging app. Dus ook wie kiest voor elektrische mobiliteit, wordt compleet ontzorgd bij Top Motors.
 

Meer info

edi

Zorgeloze mobiliteit

Zorgeloos genieten, het gaat sneller dan u denkt. Na drie eenvoudige stappen zit u voor u het weet te genieten van uw herwonnen mobiliteit. Top Motors biedt u een oplossing voor al uw mobiliteitsbehoeftes. Kies ze à la carte of ga meteen voor een all-in formule, waarbij u van alle diensten geniet voor één vaste maandprijs: financiering, verzekering en onderhoud inbegrepen. Dus geen gedoe meer met onverwachtse kosten, alleen nog maar zorgeloos genieten van uw hernieuwde mobiliteit.

  • Ruime keuze uit nieuwe of tweedehands wagens
  • Mobiliteit voor een vast maandelijks bedrag
  • Geen grote investering meer nodig
  • WeCare onderhoudscontract om u te beschermen

Meer info

Zorgeloze mobiliteit

Waar of niet waar?

Elektrische auto's hebben een kleine actieradius!

Dit was ooit waar, maar tegenwoordig kunnen elektrische wagens gemakkelijk lange afstanden aan. De meest recente elektrische wagens bieden een actieradius van wel tot 600 kilometer. Bovendien verbetert de laadinfrastructuur voortdurend, in het bijzonder langs snelwegen en verbindingswegen. Wat resulteert in een groeiend netwerk in heel Europa. Hierdoor hoeven we ons geen zorgen meer te maken over reizen met een elektrische wagen.

supercharger

Elektrische auto's zijn te duur.

Als we de totale gebruikskosten in beschouwing nemen, worden elektrische auto's voor een steeds groter wordende groep mensen een rendabele investering. Gemiddeld kost een elektrische wagen zo'n 30.000 à 40.000 euro. Vanaf 2025 verwachten we dat de aankoopprijs lager zal worden dan een brandstofwagen. Bovendien zijn de kosten van batterijen de laatste jaren tien keer goedkoper geworden en dit zal alleen maar dalen omwille van massaproductie en het gebruik van goedkopere materialen. We moeten ook kijken naar andere kosten, zoals het laden van de wagen. Dit is voor de helft goedkoper dan tanken. Bovendien worden lagere belastingen toegepast voor wie met een elektrische wagen rijdt.

geld tellen

Onze maatschappij is hier nog niet klaar voor.

De groei van elektrische wagens brengt enkele uitdagingen met zich mee, maar er wordt wereldwijd hard gewerkt aan oplossingen. Belangrijke aandachtspunten zijn de uitbreiding van laadinfrastructuur, de bevordering van duurzame energiebronnen, ethische grondstoffenwinning voor batterijen, en slim netwerkbeheer. Overheden spelen een essentiële rol via beleidsmaatregelen en regelgeving. Hoewel er uitdagingen zijn, blijkt de groei van EV's de milieu- en gezondheidsvoordelen te rechtvaardigen, en met de juiste inspanningen kan de maatschappij deze groei effectief ondersteunen. Audi charging biedt een toegang tot zo'n 500.000 openbare oplaadlocaties en de snelladers van IONITY is een van de grootste netwerken van Europa.

ionity

Het elektriciteitsnetwerk zal overbelast worden!

Indien we vandaag allemaal elektrisch zouden rijden, dan zou iedereen van genoeg elektriciteit voorzien niet evident zijn. Onze infrastructuur is daar nog niet klaar voor. Maar het is slechts een kwestie van enkele jaren vooraleer dit wel het geval gaat zijn. De groene duurzame elektriciteit is volop in opmars, alsook (en vooral) de manieren waarop we deze schommelende energiebron kunnen opslaan is in volle evolutie. Denk hierbij aan de thuisbatterij die de energie van uw zonnepanelen gaat opslaan. Dit gecombineerd met een gespreide slimme manier van laden van de elektrische wagens en zelfs teruggave van elektriciteit van de wagen aan uw woning, gaan ervoor zorgen dat de energievoorziening gegarandeerd blijft in de nabije toekomst.

Ze zijn niet krachtig genoeg voor zwaar trekwerk.

Er zijn elektrische voertuigen, waaronder elektrische vrachtwagens, die specifiek zijn ontworpen voor zwaar werk en indrukwekkende trekcapaciteiten hebben. Elektrische wagens moeten voldoen aan strikte eisen voordat ze worden goedgekeurd om aanhangwagens te trekken. Een gekeurd voorbeeld hiervan is de Audi e-tron quattro. Er zijn tegenwoordig steeds meer opties beschikbaar dan ooit tevoren. De technologie in de wereld van elektrische voertuigen evolueert snel en er zijn nu diverse 'trek'-auto's op de markt. Deze wagens combineren de voordelen van emissievrij rijden met de mogelijkheid om aanhangwagens te trekken, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor wie zowel kracht als milieuvriendelijkheid zoekt.

Elektrische auto's zijn niet veilig genoeg!

Elektrische auto's ondergaan strenge veiligheidstests, en er zijn protocollen om branden na een ongeval te voorkomen of te bestrijden. Ze zijn voorzien van speciale systemen om het risico op brand of elektrische schokken te minimaliseren. Bij een ongeval wordt de elektrische stroom meteen uitgeschakeld. Bovendien zijn de batterijen stevig beveiligd in een crashbestendig blok binnenin de auto, wat hen beschermt tegen beschadiging. Tests hebben aangetoond dat het risico op brand bij elektrische auto's lager is dan bij auto's met verbrandingsmotoren. Het opladen van elektrische auto's is ten allen tijde veilig, zelfs bij regenachtig weer.

accident

Opladen duurt veel te lang.

Snelladers zijn steeds meer beschikbaar en kunnen een elektrische auto binnen 30 minuten tot 80% opladen. Let wel op, beperk het gebruik van snelladers om de batterij te sparen. Hoelang het duurt om een batterij op te laden hangt af van uw systeem. Ongeveer 90% van alle laadbeurten vindt plaats thuis of op het werk, wat betekent dat u meestal met een volledig opgeladen auto vertrekt. Het laadproces zelf is ook uiterst eenvoudig. Niet alleen begeleiden apps en de auto u naar het dichtstbijzijnde beschikbare laadstation, maar ze voorzien u ook van informatie over de beschikbaarheid van laadpunten.

edi

Elektrische auto's zijn slecht voor het milieu!

Batterijen vergen intensieve productie, maar fabrikanten zetten in op hergebruik en CO₂-neutraliteit in de productie. Hoewel volledige neutraliteit momenteel uitdagend is vanwege de energie-intensieve batterijproductie, verkennen fabrikanten alternatieve methoden, zoals bosbeplanting. De wagens stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, verminderen stedelijke lucht- en geluidspollutie en dragen bij aan lagere broeikasgasemissies. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne- en windenergie, bevordert de duurzaamheid van elektrische voertuigen, die vrijwel emissievrij kunnen zijn bij gebruik van groene stroom. Bovendien zijn veel onderdelen van elektrische voertuigen recycleerbaar, wat de impact op afval en uitputting van natuurlijke hulpbronnen vermindert.

Veelgestelde vragen over elektrisch laden

Waar kan ik mijn elektrische wagen opladen?
Hoelang duurt het om de batterij op te laden?
Wat kost het opladen van de elektrische wagen?
Uw vraag niet gevonden?

Veelgestelde vragen over elektrisch rijden

Is elektrisch rijden nog wel voordelig?
Kan ik de levensduur van mijn batterij verlengen?
Wat zijn de verschillen met een verbrandingsmotor?
Uw vraag niet gevonden?

Wenst u nog meer informatie

Onze vestigingen

Volkswagen

Top Motors Kortrijk Volkswagen

t Hoge 10, 8500 KORTRIJK

Top Motors Kruisem Volkswagen

Hoogstraat 12, 9770 Kruishoutem

Top Motors Oudenaarde Volkswagen

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Tielt - Volkswagen

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Waregem Volkswagen

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Volkswagen

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem

Audi

Top Motors Oudenaarde Audi

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Roeselare Audi

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Tielt - Audi

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Waregem Audi

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Audi

Kortrijkstraat 506, 8560 Wevelgem

SEAT

Top Motors Roeselare SEAT

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem SEAT

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem

CUPRA

Top Motors Roeselare CUPRA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem CUPRA

Kortrijkstraat 347, 8560 Wevelgem

Škoda

Top Motors Kruisem Škoda

Hoogstraat 14, 9770 Kruishoutem

Top Motors Roeselare ŠKODA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem ŠKODA

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem