Top Motors opent hoogvolt atelier

KORTRIJK - Top Motors Kortrijk neemt deze week een vernieuwd hoogvolt atelier in gebruik, dat speciaal is uitgerust voor onderhoud en herstellingen aan hybride en elektrische wagens. Het is één van de antwoorden van het bedrijf op de verdere elektrificatie van het Belgische wagenpark. Top Motors is het bedrijf van de familie Van der Stichele. De onderneming heeft op vandaag zeven sites (Roeselare, Wevelgem (HQ), Kortrijk, Waregem, Kruisem, Oudenaarde en Tielt) en verdeelt zes merken van de VAG-groep: Volkswagen, Audi, Seat, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen.

Karel Cambien

hoogvolt

17/10/2023 om 08:40

Tijdens een mini-opendeurdag maakten meer dan honderd professionele klanten kennis met het gerenoveerde atelier. “De elektrificatie van het wagenpark wordt vooral getrokken door de bedrijfswagens. Zo staat op vandaag meer dan 80% van de EV’s (electrical vehicles) op naam van een vennootschap”, aldus sitemanager Stanie Vanderhaeghen. “Dankzij de fiscale stimulansen blijft die elektrificatie van bedrijfswagens zich ook onverminderd voortzetten.”

Die evolutie gaat volgens Top Motors gepaard met een nieuwe nood naar kennis bij bedrijven. “Onze diensten hebben dagelijks contact met beslissingsnemers bij kleine en grote ondernemingen", zo luidt de boodschap. "En we hebben gemerkt dat er vandaag een heel grote dorst is naar kennis over elektrische mobiliteit. Wat is de effectieve kost van het gebruik van een elektrische wagen, wat zijn de onderhoudsintervallen, of hoe kun je een policy opstellen rond het laden?  Dit zijn vragen die niet (meer) werden gesteld bij wagens met een verbrandingsmotor. Maar met de opkomst van de EV’s in de wagenparken, zijn bovenstaande vragen opnieuw brandend actueel.”

 

hoogvolt

 

Opleidingscentrum

Top Motors heeft nog meer ambities met het hoogvolt centrum. “We willen deze ruimte ook beschikbaar stellen voor de studenten van de opleiding ‘Autotechnologie’ aan de VIVES-hogeschool", aldus nog Stanie. "Hier letterlijk aan overkant van de straat. Jaarlijks lopen al heel wat gemotiveerde studenten stage bij ons. We zijn nu samen met de lectoren op zoek naar een manier waarop we dit hoogvolt-centrum kunnen integreren in hun opleidingspakket. Zo kunnen we met onze investering de techniekers van morgen al een handje helpen.”

Bron: Made in West-Vlaanderen