visual 3 autovakantie

Zorgeloos op vakantie
met de auto.


De horizon strekt zich uit en de warmte omarmt ons... de zomer is aangebroken!

Het is tijd om eropuit te trekken en te genieten van alles wat de zomer te bieden heeft.
Of u nu op weg bent naar het strand, een avontuur in de natuur of een roadtrip naar een Europese parel, met onze handige tips,
leuke verhalen en praktische informatie wordt het plannen van uw autovakantie een fluitje van een cent.

Dus, spring achter het stuur, zet uw favoriete (Top Motors Summer) playlist op en laat u meevoeren op een reis vol avontuur.
Waar wacht u nog op? Laat de vakantie maar beginnen!

 

Op vakantie met een elektrische wagen

Onze tips voor uw trips!

Voor steeds meer Belgen is de actieradius van een moderne elektrische auto toereikend voor dagelijks gebruik. Maar wat als u ook met de EV op vakantie wil? Kan dat wel? Zeker, al vraagt de reis dan iets meer voorbereidend werk. Met wat voorbereiding weet u wat u te wachten staat, en kunt u zonder al te veel laadstress op pad. Met deze tips kunt u alvast zorgeloos op vakantie vertrekken.

Laden in Europa

Voor u aan een lange reis begint is het handig om een idee te hebben waar de wagen opgeladen kan worden. Het is niet nodig om de reis tot in het kleinste detail te plannen, maar het is aangeraden om op voorhand een algemeen idee te hebben of er voldoende oplaadpunten op de weg liggen. Probeer pauzes rond laadpunten te plannen en laad de wagen op wanneer u kan.

Feit vs. fictie: de mythes rond EV

Elektrisch rijden heeft de toekomst al lang ingehaald. Elektrische wagens hebben enorme vooruitgang geboekt op vlak van prestaties, actieradius en laadinfrastructuur. Dankzij geavanceerde batterijtechnologieën en een groeiend aantal laadstations wereldwijd, is elektrisch rijden nu meer dan ooit een realistische en slimme keuze voor autovakanties.

.

Duik in de toekomst van elektrische mobiliteit

Bij Top Motors nemen we u mee op een opwindende reis door de wereld van elektrisch rijden. Van geavanceerde elektrische modellen tot handige laadinfrastructuur en alles daartussenin, we geven u alle informatie en inzichten om uw elektrische rijervaring naar een hoger niveau te tillen. Laat ons u begeleiden naar een groenere, slimmere en betere manier van rijden!

 

Het geheim van een groot rijbereik? Anticiperen.

 

 

 

 

Vakantiecheck

De pitstop voor een zorgeloze zomer

Stel u voor: u vertrekt binnenkort op vakantie met uw wagen, klaar om te ontspannen en te genieten van uw reis. Hoewel u misschien in vakantiemodus gaat, staat uw auto voor een flinke inspanning. Veel mensen rijden het hele jaar door alleen korte afstanden, maar bij lange ritten kunnen er onverwachte problemen optreden. “Nochtans kan met een kleine vakantiecheck op voorhand veel pech voorkomen worden”, weet Patrick Van de Putte, ervaren Sales Advisor bij Top Motors Kruisem.

Lees meer  Maak een afspraak

 

Algemene tips voor een zorgeloze autovakantie

Vermijd stress op vakantie met deze handige tips.

Met de juiste voorbereiding gaat u een zorgeloze autovakantie tegemoet. Neem bijvoorbeeld een reservewiel, gereedschap en een EHBO-kit mee voor noodsituaties. Wij zijn er om u te begeleiden in de reis van uw leven.

#1

Vol enthousiasme vertrekt u op vakantie - tot u beseft dat u al die tijd een verouderde route hebt gevolgd. Voorkom verrassingen en update uw navigatiesysteem op tijd om vol vertrouwen op pad te kunnen gaan.

#4

Zorg ervoor dat alle vloeistofniveaus op peil zijn, inclusief motorolie, koelvloeistof, en ruitenwisservloeistof. Tijdens de vakantieperiode gaan de vloeistoffen sneller op, omdat de auto vaak zwaarder belast is. Voorbereiding is key.

#2

Houd uw banden in topconditie. Controleer voor uw vertrek de bandenspanning. Vooral bij warm weer kan de bandenspanning al snel gaan schommelen. De juiste bandenspanning voorkomt een klapband en zorgt voor meer grip op de weg.

#5

Het afsluiten van een pechhulpverzekering kan u gemoedsrust geven tijden uw reis, omdat u weet dat u snel hulp kunt krijgen als u met pech langs de weg komt te staan. Bij de meeste merken krijgt u gratis 24u pechhulp binnen Europa.

#3

Ga goed voorbereid op weg. Neem essentiële items mee op vakantie voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Denk aan voldoende water, een gevarendriehoek, en een EHBO-kit, zodat u voorbereid bent op calamiteiten.

#6

Vooral als u met kinderen reist, kan een lange autorit al snel vervelend worden. Zorg voor voldoende vermaak onderweg, zoals muziek en spelletjes. Dit helpt om de sfeer ontspannen te houden en de tijd sneller te laten gaan. Vergeet de snacks zeker niet!

Maar de beste tip van allemaal: 


#7

Enjoy the ride!

Hoewel een autovakantie met een elektrische auto wat extra planning vergt, kan het een geweldige ervaring zijn. Geniet van de rustige en milieuvriendelijke rit en creëer prachtige herinneringen onderweg.

 

Ik ga op reis en ik neem mee...

Op vakantie gaan met de auto is voor veel Vlamingen dé ultieme vorm van vrijheid. En zeg nu zelf, ze hebben gelijk: u vertrekt wanneer u wilt, even stoppen in dat charmante dorpje is geen enkel probleem, en ter plaatse bent u vrij om te gaan en staan waar u wilt. Eenmaal op uw bestemming houdt niets u tegen om de uitgestrekte omgeving te verkennen. Of u nu op zoek bent naar sneeuwkettingen en ijskrabbers om uw auto winterklaar te maken, of naar zonneschermen en koelboxen voor zomerse avonturen, bij ons vindt u alles wat u nodig heeft voor elk seizoen.

Winteraccessoires  Zomeraccessoires

.

Dé handige checklist

Voordat u vertrekt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Onze uitgebreide checklist helpt u ervoor te zorgen dat u niets vergeet, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw reis.

Lees meer

Kom in de vakantiestemming met de Top Motors Summer Playlist!

Stap in, start de motor en laat de zomerpret maar beginnen! Deze playlist is speciaal geselecteerd door onze Top-collega's, om u bij elke beat mee te nemen naar een onvergetelijke rit. Bij Top Motors hebben we dus niet alleen de perfecte auto voor u, maar ook de soundtrack voor elk avontuur. Of u nu op weg bent naar het strand, de bergen of gewoon door de stad cruiset, deze playlist is de ultieme metgezel. Dus draai het volume omhoog, en laat het avontuur maar beginnen!

.

Banden wisselen: Voor optimale veiligheid en prestaties!

Zorg ervoor dat uw wagen klaar is voor elk seizoen met onze zomer- en winterwielen sets. Ontdek waarom het belangrijk is om uw wielen aan te passen aan de omstandigheden en bekijk de selectie per merk.

--------------------------------------------------------------------------

 

Het weer kunnen we niet veranderen.
Uw banden wel.

Ontdek alle winterwielensets    Ontdek alle zomerwielensets

 

Een goede gewoonte.

In de zomer bieden zomerbanden een betere grip op de weg en wegligging bij warm weer, waardoor het risico op aquaplaning en langere remafstanden wordt verminderd. Bovendien zijn zomerbanden beter bestand tegen hoge temperaturen, wat resulteert in minder slijtage en brandstofverbruik, waardoor ze een kosteneffectievere keuze zijn op lange termijn.

In de winter daarentegen behouden winterbanden hun soepelheid en grip, zelfs bij temperaturen onder 7°C, waardoor ze meer controle bieden op gladde en ijzige wegen. Met hun specifieke groeven en lamellen zorgen winterbanden voor een efficiënte waterafvoer en betere tractie op sneeuw en ijs, wat de veiligheid en stabiliteit van uw voertuig bevordert tijdens koude weersomstandigheden.

 

Wist u dat?

Het risico op een ongeval zes keer groter is in de winter dan in de zomerperiode? Zelfs bij matige snelheid zal de remafstand op een glad wegdek met zomerbanden twee keer langer zijn dan met winterbanden. Het is daarom essentieel voor uw veiligheid en die van anderen om de juiste banden te gebruiken wanneer u de weg op gaat.

 

 

Onze vestigingen

Volkswagen

Top Motors Kortrijk Volkswagen

t Hoge 10, 8500 KORTRIJK

Top Motors Kruisem Volkswagen

Hoogstraat 12, 9770 Kruishoutem

Top Motors Oudenaarde Volkswagen

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Tielt - Volkswagen

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Waregem Volkswagen

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Volkswagen

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem

Audi

Top Motors Oudenaarde Audi

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Roeselare Audi

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Tielt - Audi

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Waregem Audi

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Audi

Kortrijkstraat 506, 8560 Wevelgem

SEAT

Top Motors Roeselare SEAT

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem SEAT

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem

CUPRA

Top Motors Roeselare CUPRA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem CUPRA

Kortrijkstraat 347, 8560 Wevelgem

Škoda

Top Motors Kruisem Škoda

Hoogstraat 14, 9770 Kruishoutem

Top Motors Roeselare ŠKODA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem ŠKODA

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem