Vakantiecheck: de pitstop voor een zorgeloze zomer
 

Patrick Van de Putte – Collega After Sales bij Top Motors Kruisem

Stel u voor: u vertrekt binnenkort op vakantie met uw wagen, klaar om te ontspannen en te genieten van uw reis. Hoewel u misschien in vakantiemodus gaat, staat uw auto voor een flinke inspanning. Veel mensen rijden het hele jaar door alleen korte afstanden, maar bij lange ritten kunnen er onverwachte problemen optreden. “Nochtans kan met een kleine vakantiecheck op voorhand veel pech voorkomen worden”, weet Patrick Van de Putte, ervaren collega After Sales bij Top Motors Kruisem.

Waarom een zomercheck?

Bij een vakantiecheck wordt uw wagen grondig gecontroleerd op maar liefst dertig punten. Dit omvat cruciale zaken zoals banden, vloeistoffen en ruitenwissers. Meestal zijn dit zaken die u in de dagelijkse verplaatsingen niet of nauwelijks opmerkt, maar die wel van groot belang zijn voor een veilige en zorgeloze rit, aldus Patrick.

Tijdens een vakantiecheck controleren we ook de batterij, vullen we vloeistoffen aan, en checken we de ruitenwissers, ramen en remmen. Vooral wagens ouder dan twee jaar en met meer dan 30.000 kilometer op de teller kunnen baat hebben bij deze check, vooral als het laatste onderhoud een tijdje geleden is. Regelmatige controles en onderhoud zijn essentieel om de betrouwbaarheid van uw voertuig te waarborgen, en een vakantiecheck biedt die extra zekerheid dat uw auto in topconditie is voor langere ritten en vakanties.

De grootste gevaren op vakantie

Veel mensen vertrekken zonder hun auto grondig na te kijken. Dit kan leiden tot problemen onderweg, zoals een platte batterij of lekke banden. Batterijen hebben zowel bij koude als warme temperaturen veel te lijden. Bij extreme warmte, zoals in Spanje waar het 35 graden of warmer kan zijn, verliest een batterij aanzienlijk aan capaciteit.

Ook banden kunnen door slijtage en hitte problemen geven. Warmte zorgt voor extra slijtage aan het rubber en als u geen reservewiel hebt, kan dit voor grote problemen zorgen.

Wat houdt een vakantiecheck in?

Banden

Controle van de bandenspanning en profieldiepte om een goede wegligging en betrouwbare rijprestaties te garanderen.

Vloeistoffen

Het is niet slim om te wachten tot de waarschuwingslampjes op uw dashboard beginnen te knipperen. Motorolie en andere vloeistoffen moeten op peil zijn om stress onderweg te vermijden.

ruitenwissers_topmotors
Ruitenwissers

Goed zicht op de weg is essentieel, vooral tijdens lange ritten. Insecten, stof en onverwachtse zomerse plensbuien kunnen uw zicht belemmeren.

Remmen

Het belang van goede remmen kan niet genoeg benadrukt worden. Bij een zomercheck worden ze gecontroleerd en indien nodig vervangen.

Batterij

Een platte batterij is een van de belangrijkste oorzaken van pech. Wij controleren dit voor u, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

airco
Airco

Een schone airco zorgt voor frisse lucht en voorkomt beslagen ruiten en onaangename geurtjes. Een regelmatige controle bespaart ook kosten op de lange termijn.

Kosten en voordelen

Een vakantiecheck kost u standaard € 99. Dit omvat een controle van banden, vloeistoffen, ruitenwissers, remmen, verlichting en zichtbaarheid. Deze check is dé pitstop voor een zorgeloze zomer. Neem geen risico en maak tijdig een afspraak voor een vakantiecheck.

Maak van uw vakantie een zorgeloze ervaring door uw auto op tijd te laten checken. Een kleine investering vooraf kan veel problemen en stress onderweg voorkomen.

Maak een afspraak

zorgeloze vakantie

Tip voor de Ardennen reiziger:

Zelfs voor kortere trips zoals naar de Ardennen is het belangrijk om de vloeistoffen en bandenspanning te controleren. Langs de autosnelwegen staan vaak pompen waar u dit zelf kunt doen. Controleer de bandendruk die op het klepje van uw band staat om wrijving en slijtage te minimaliseren.

Zorgeloos op vakantie met de auto

De horizon strekt zich uit en de warmte omarmt ons... de zomer is aangebroken!

Het is tijd om eropuit te trekken en te genieten van alles wat de zomer te bieden heeft. Of u nu op weg bent naar het strand, een avontuur in de natuur of een roadtrip naar een Europese parel, met onze handige tips, leuke verhalen en praktische informatie wordt het plannen van uw autovakantie een fluitje van een cent.

Dus, spring achter het stuur, zet uw favoriete (Top Motors Summer) playlist op en laat u meevoeren op een reis vol avontuur.
Waar wacht u nog op? Laat de vakantie maar beginnen!

Lees meer

zorgeloos op vakantie met top motors

Kom in de vakantiestemming met de Top Motors Summer Playlist!

Stap in, start de motor en laat de zomerpret maar beginnen! Deze playlist is speciaal geselecteerd door onze Top-collega's, om u bij elke beat mee te nemen naar een onvergetelijke rit. Bij Top Motors hebben we dus niet alleen de perfecte auto voor u, maar ook de soundtrack voor elk avontuur. Of u nu op weg bent naar het strand, de bergen of gewoon door de stad cruiset, deze playlist is de ultieme metgezel. Dus draai het volume omhoog, en laat het avontuur maar beginnen!

Onze vestigingen

Volkswagen

Top Motors Kortrijk Volkswagen

t Hoge 10, 8500 KORTRIJK

Top Motors Kruisem Volkswagen

Hoogstraat 12, 9770 Kruishoutem

Top Motors Oudenaarde Volkswagen

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Tielt - Volkswagen

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Waregem Volkswagen

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Volkswagen

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem

Audi

Top Motors Oudenaarde Audi

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Roeselare Audi

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Tielt - Audi

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Waregem Audi

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Audi

Kortrijkstraat 506, 8560 Wevelgem

SEAT

Top Motors Roeselare SEAT

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem SEAT

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem

CUPRA

Top Motors Roeselare CUPRA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem CUPRA

Kortrijkstraat 347, 8560 Wevelgem

Škoda

Top Motors Kruisem Škoda

Hoogstraat 14, 9770 Kruishoutem

Top Motors Roeselare ŠKODA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem ŠKODA

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem