In september zal de A6 e-tron bestelbaar zijn, de voorziene levering volgt in december.

-

Van zodra we vanuit onze Top Motors Audi-concessie de wagen kunnen configureren en bestellen, nemen we persoonlijk contact met u op.
Schrijf je hiervoor in via onderstaande knop.

De Audi A6 Avant van de toekomst.

De Audi A6-familie wordt volledig elektrisch. Ontdek het concept van de nieuwe Audi A6 Avant e-tron. Deze wagen geeft een voorproefje van de toekomstige, elektrisch aangedreven Audi A6-familie. In vergelijking met de Sportback-uitvoering Audi A6 e-tron concept uit 2021 legt het nieuwe concept, zoals de naam Avant al suggereert, meer nadruk op elegant en praktisch gebruiksgemak.

­Verbeterde lichttechniek.

De vooruitstrevende uitstraling van de Audi A6 e-tron concept wordt geaccentueerd door de ultradunne vormgeving van de koplampen en de opvallende achterkant met een geïntegreerde lichtstrook in de achterruit. Deze conceptauto maakt gebruik van een nieuwe generatie digitale oled-elementen die dienen als een multifunctioneel display. Hiermee kunnen diverse aanpasbare digitale lichtsignaturen en dynamische lichtanimaties worden weergegeven, volledig naar wens van de bestuurder.

Deze digitalisering en innovatieve lichttechnologie zijn ook terug te vinden aan de voorkant van de Audi A6 e-tron concept. Tijdens het opladen kunnen de digitale matrix-ledkoplampen zelfs een door de Audi-ontwerpers ontwikkeld videospel op de muur voor de auto projecteren - zelfs op meerdere meters breedte. Zo kunnen bestuurder en passagiers buiten de auto van een spel genieten, in plaats van naar een scherm in het interieur te kijken.

lichten audi a6 e-tron

Een opmerkelijk kenmerk van de Audi A6 e-tron concept zijn de drie kleine, high-res ledprojectoren in de flanken. Bij het openen van de portieren verwelkomen deze inzittenden met dynamische lichtanimaties, zoals een begroeting in hun eigen taal. Maar nog belangrijker is hun vermogen om waarschuwingen op de grond te projecteren, bijvoorbeeld een signaal gericht op naderende fietsers wanneer een portier wordt geopend. Ook op de carrosseriehoeken bevinden zich ledprojectoren die werken in combinatie met de knipperlichten. De weergaven van alle vier de projecties zijn aanpasbaar, waardoor ze ook waarschuwingen kunnen bevatten.

Deze ledprojectoren maken een effectievere communicatie mogelijk met andere weggebruikers. Door slimme netwerkverbindingen in de auto deelt de Audi A6 e-tron concept visuele signalen met andere verkeersdeelnemers.

lichten achter audi a6
lichten voor audi a6 e-tron

Onderscheidende basis.

De Audi A6 Avant e-tron concept onderscheidt zich door zijn gestroomlijnde daklijn die naar achteren afloopt en een schuine D-stijl. Met een lengte van 4,96 meter, een breedte van 1,96 meter en een carrosseriehoogte van 1,44 meter bevindt deze conceptauto zich in de topklasse van de automobielindustrie.

audi a6 e-tron avant achterkant

Het ontwerp.

De nieuwe wagen kenmerkt zich door zijn vloeiende lijnen, met zachte overgangen tussen convexe en concave vlakken die zorgen voor subtiele schaduweffecten. Met 22-inch wielen, korte overhangen, een laag geplaatste passagiersruimte en een ruime Avant-dakboog, straalt de auto sportieve proporties uit.

audi a6 e-tron design

De sportieve en elegante A6.

Het ontwerp van de Audi A6 Avant e-tron concept combineert de kenmerkende stijl van eerdere Audi A6-modellen met een evolutieve stap naar het e-tron-tijdperk. De doorlopende lichtstrook aan de achterzijde en de imposante, gesloten Singleframe-grille zijn daarbij opvallende details. Met vloeiende lijnen en geen scherpe randen, straalt de auto sportiviteit uit. De compacte afmetingen van 4,96 meter lengte, 1,96 meter breedte en 1,44 meter hoogte positioneren deze conceptauto duidelijk in het premium segment.

Dit gestroomlijnde ontwerp is het resultaat van zorgvuldig onderzoek in de windtunnel. Met een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,24 en een geoptimaliseerd verbruik, biedt de Audi A6 Avant e-tron concept een grotere actieradius en efficiëntie, terwijl het zijn sportieve en elegante uitstraling behoudt.

audi a6 avant voor
audi a6 avant achter

De Audi A6 Avant e-tron concept belooft een indrukwekkende toekomstige actieradius te bieden.

audi a6 e-tron avant

PPE: een gloednieuw 800-voltplatform.

De Audi A6 Avant e-tron concept geeft een voorproefje van de toekomstige actieradius van elektrische auto's. De verwachte WLTP-actieradius van meer dan 700 kilometer wordt mogelijk gemaakt door het 800-volttechnologie en een snellaadvermogen tot 270 kW. Dit is dankzij het nieuwe PPE-platform (Premium Platform Electric), waarbij verschillende accugroottes beschikbaar zullen zijn. De accu, geplaatst tussen de wielen, zorgt voor een lage zwaartepunt en gunstige rijdynamiek. Bovendien zal de Audi A6 Avant e-tron concept worden uitgerust met quattro-aandrijving, terwijl de acculocatie aan de buitenkant te herkennen is aan de zwarte designafwerking onderaan de portieren.

concept audi a6 e-tron

Veelzijdigheid in elk opzicht.

Met afmetingen van 4,96 meter lengte, 1,96 meter breedte en 1,44 meter hoogte biedt de Audi A6 e-tron concept een ruim interieur, vergelijkbaar met dat van een Audi A6 of A7. Het ontbreken van een cardantunnel en een ruime wielbasis dragen bij aan deze royale binnenruimte, een kenmerk van veel elektrische auto's.

Wat de Audi A6 e-tron concept echt onderscheidt, is zijn geavanceerde 800-volttechnologie. Dankzij snel laden, vergelijkbaar met een korte tankstop met een snelle koffiepauze, kan de auto na slechts tien minuten al meer dan 300 kilometer rijden. Het opladen van 5 tot 80 procent duurt slechts 25 minuten. Met een WLTP-actieradius van meer dan 700 kilometer, afhankelijk van de configuratie, is deze coupé ideaal voor dagelijks gebruik.

De Audi A6 e-tron concept is geschikt als hoofdauto of als gezinsauto en is de ideale keuze voor allerlei autoritten, zoals woon-werkverkeer, familiebezoeken en vakanties, zonder compromissen te sluiten.

Van zodra we vanuit onze Top Motors Audi-concessie de wagen kunnen configureren en bestellen, nemen we persoonlijk contact met u op.

Schrijf je hiervoor in via onderstaande knop.

Hou mij op de hoogte

zijkant audi a6 e-tron