1. Bepaal je behoeften: Denk na over waarvoor je de auto voornamelijk gaat gebruiken. Ga je vaak carpool-kampioen spelen? Of wordt het vooral een urban avontuur of een langeafstandsromance?

 

2. Stel een budget op: Reken uit hoeveel centen je kunt inzetten voor zowel de aankoop van je auto als het onderhoud ervan. Denk dus niet alleen aan de aankoopwaarde, maar gooi ook brandstof-, verzekerings- en onderhoudskosten in de mix.

 

3. Onderzoek en vergelijk: Gebruik het wereldwijde web om verschillende automodellen te onderzoeken en te vergelijken. Let op factoren als brandstofefficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheidsvoorzieningen en reviews van andere eigenaars.

 

4. Proefritten maken: Bezoek dealers en maak enkele testritjes met de modellen die je ogen strelen. Zo krijg je een voorproefje van hoe de auto rijdt en aanvoelt. Het is als een 'auto-date' om te zien of jullie effectief een match made in heaven zullen zijn op de weg!

 

5. Nieuw versus tweedehands: Laat het idee even sudderen of je wil gaan voor een gloednieuwe wagen of toch een betrouwbare tweedehandswagen. Nieuwe auto's pronken meestal met garanties en de modernste snufjes, terwijl occasies vriendelijker voor je portemonnee kunnen zijn.

 

6. Verzekering en onderhoudskosten: Controleer de verzekeringskosten voor de modellen die je in het vizier hebt en duik in de verwachte onderhoudskosten. Dit geeft je een totaalplaatje van de financiële look van de auto.

 

7. Neem je tijd: Laat je niet opjagen. Geef jezelf de ruimte om grondig te onderzoeken, te vergelijken en na te denken voordat je de definitieve knoop doorhakt.

Gerelateerde video

Benzine, CNG, diesel, hybride of elektrisch?

Top Motors dossier starterswagens

Veelgestelde vragen over uw wagen

Is een nieuwe wagen altijd een grote investering?
Waar kan ik terecht voor een verzekering?
Kan ik me behoeden van onvoorziene kosten?
Uw vraag niet gevonden?

Wenst u meer informatie?