Volkswagen Amarok - Klaar voor alles

Dit is de Amarok, de nieuwe pick-up van Volkswagen. Vijf wagens in één: stoer, krachtig, trendy, comfortabel én veilig. Zijn boodschap is dan ook duidelijk: klaar om elke weg te overwinnen. Allemaal mooi op papier, maar wij gingen zijn krachten eens testen bij Demar Marine uit Kuurne.

Demar Marine, dat is een begrip in de regio, liefhebbers van de pleziervaart kunnen er al jaren terecht voor betrouwbare nieuwe- of tweedehandsboten, voor trailers en voor hun onderhoud. Boten over de weg transporteren, vaartuigen te water laten of opnieuw op het land trekken, daar heeft zaakvoerder Koen Deplancke dus al wel wat ervaring mee.

De ideale persoon dus om de nieuwe Amarok eens te testen. Zijn bevindingen:

“Een boot te water laten of op het droge trekken is een hachelijke onderneming. Het vergt een flinke portie stuurtechniek. Je wil het vaartuig niet beschadigen en je wil met de wagen ook niet in het water belanden.”

“De Amarok stuurt eigenlijk vrij soepel, zelfs met een geladen trailer kon ik op de ramp nog makkelijk bijsturen toen ik de boot te water liet. Maar vooral zijn trekkracht heeft me verwonderd. Ik voelde niet eens dat ik een trailer en boot van samen 3000 kg achter me aan sleepte.

Zie ook de video onderaan deze pagina

“Weet je waarom ik de Amarok zo interessant vind? De meeste wagens zijn ofwel krachtige werkpaarden, of ze vallen in het segment van de personenwagens. Deze Amarok is het allebei en dat maakt hem zo aantrekkelijk. Hij biedt plaats aan vijf personen en is voorzien van een batterij aan rijhulpsystemen (25, nvdr)."

“In de open laadbak (1,65 x 1.58, nvdr) kan ik meer dan voldoende werkmateriaal kwijt. Het handige is dat ik - bij regen - met een druk op de knop de elektrisch rolafdekking kan activeren. Dus ook bij regenweer zijn mijn gereedschappen beschermd."