Volkswagen
Nieuwe Golf Top Motors

De Volkswagen Golf: Blaast in 2024 50 verjaardagskaarsjes uit

De Golf viert dit jaar zijn 50e levensjaar, en om deze gelegenheid te vieren lanceerde Volkswagen een nóg betere versie van deze bestseller. Ontdek de vernieuwde Golf met een verhoogd elektrisch bereik van ongeveer 100 kilometer. Deze geweldige wagen staat dit jaar nog te schitteren in de showrooms.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte over updates van onze modellen

 

Ontdek de nieuwe Golf Variant

Veelzijdig en dynamisch - net zoals u! Met de Golf Variant geniet u van meer vrije ruimte voor ontplooiing. De optionele Easy Open & Close-functie zorgt bovendien voor comfortabel in- en uitladen van de kofferruimte.

Meer over de Golf Variant

50years golf

De nieuwe Golf.

Volkswagen jubileert ter ere van de 50e verjaardag van de Golf, het iconische model dat zijn serieproductie in maart 1974 in Wolfsburg begon. Sinds de lancering van de eerste Golf zijn er meer dan 37 miljoen exemplaren van deze bestseller gebouwd. Deze cijfers maken de Golf niet alleen de meest succesvolle Europese auto ooit, maar ook de best verkochte Volkswagen aller tijden.

De Golf viert zijn 50-jarige jubileum en stelt zich hierbij voor in een nieuw jasje, met optische en functionele updates en verbeterde prestaties, voor nog meer rijplezier. Met de keuze uit motoren, uitrustingen, koetswerken en een speciaal jubileummodel kunt u het Golf-gevoel opnieuw en geheel volgens uw eigen wensen beleven. Deze vooruitgang belooft de beste Golf van de afgelopen 50 jaar te zijn, en binnenkort zal dit ultieme model te bewonderen zijn in de showrooms.

voorlicht golf

De Golf eHybrid

Kies uit twee motoren voor uw Golf eHybrid: u hebt de keuze uit een 1,5-liter TSI met 85 kW en een 1,5-liter-motor met 110 kW. Beide zijn uitgerust met een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Bij de e-TSI met mild-hybridtechnologie ondersteunt de startmotor-generator de motor bij het vertrekken en bij een lage snelheid. Het remmen en het freewheelen wordt gebruikt om de lithium-ionbatterij op te laden. Dit zorgt voor een duidelijke reductie van het verbruik en de CO2-emissies.  

De Golf Style is ook verkrijgbaar als plug-inhybride. Hierbij gaat het om een plug-inhybride met elektromotor en TSI-benzinemotor. Bij een opgeladen batterij start de Golf eHybrid in de lokaal CO2-vrije e-modus, waarbij hij alleen de elektromotor gebruikt. Afstanden tot 107 kilometer (gecombineerd – gemeten volgens de WLTP-methode) legt de wagen puur elektrisch af. Afhankelijk van de snelheid, het rijprofiel en andere parameters wordt de TSI-motor automatisch ingeschakeld.

Nieuw infotainment.

Binnenin wordt de nieuwe Golf-serie gekenmerkt door een geavanceerd en intuïtief bedienbaar infotainmentsysteem (MIB4) met een vrijstaand aanraakscherm, gevolgd door ergonomisch geoptimaliseerde en verlichte schuifregelaars met aanraakfunctionaliteit voor temperatuur- en volumeregeling.

Een andere toevoeging is het verbeterde multifunctionele stuurwiel en de nieuwe spraakassistent IDA. Met IDA kunnen gebruikers niet alleen basisfuncties zoals airconditioning, telefoon en navigatie bedienen met behulp van natuurlijke taal, maar ze kunnen ook online informatie opvragen over diverse onderwerpen, van het weerbericht tot algemene kennis.

infotainment golf

Nieuwe rijhulpsystemen.

Het manoeuvreren met zowel de Golf als de Golf Variant wordt aanzienlijk vereenvoudigd dankzij nieuwe rijhulpsystemen. Deze omvatten het verder ontwikkelde Park Assist Plus, evenals de primeur voor de Golf, Park Assist Pro, waarmee in- en uitparkeren mogelijk is met behulp van een smartphone. Daarnaast is er de nieuwe 360°-camerafunctie Area View, die een volledig overzicht biedt van de omgeving van het voertuig.

nieuwe golf rood
nieuwe golf achterkant
nieuwe golf wit
nieuwe golf zetels
nieuwe golf voorkant
Foto 1 / 1

Top Motors Kortrijk Volkswagen

t Hoge 10, 8500 KORTRIJK

Top Motors Kruisem Volkswagen

Hoogstraat 12, 9770 Kruishoutem

Top Motors Oudenaarde Volkswagen

Westerring 31, 9700 Oudenaarde

Top Motors Tielt - Volkswagen

Lammersakker 17, 8700 Tielt

Top Motors Tielt Volkswagen

Lammersakker 17, 8700 Tielt
Enkel onderhoud en services

Top Motors Waregem Volkswagen

Vijfseweg 10, 8790 Waregem

Top Motors Wevelgem Volkswagen

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem