De buscamper, heruitgevonden

De Volkswagen California. De meest succesvolle buscamper ter wereld van Volkswagen is al tientallen jaren een symbool van kampeermobiliteit gecombineerd met dagelijks gebruiksgemak. De nieuwe California staat klaar om deze erfenis voort te zetten. Innovatieve concepten, een nieuw platform, een nieuw interieurconcept, nieuwe functionaliteiten: de nieuwe California is zowel een betrouwbare metgezel in het dagelijkse leven als een volwaardige campervan voor vrijwel alle denkbare avonturen.

3-slaapkamer-concept met zomerkeuken

De nieuwe California beschikt standaard over 2 schuifdeuren – hiermee is het nog eenvoudiger om het voertuig in je dagelijkse leven en je kampeer- en reisavonturen te integreren. De schuifdeur aan de passagierszijde maakt in- en uitstappen eenvoudig. De extra schuifdeur aan de bestuurderszijde biedt samen met het compleet vernieuwde keukengedeelte1 en een buitenklaptafel2 diverse mogelijkheden om buiten te koken en te eten. Direct bij de schuifdeur bevindt zich het keukengedeelte met gasfornuis en spoelbak. De koelkast is zowel langs buiten als langs binnen toegankelijk en wordt dankzij de optionele luifel tegen zon en regen beschermd. Deze tweede toegang breidt de beschikbare ruimte aanzienlijk uit en maakt van de nieuwe California bijna een woning met drie kamers.

Uiterst flexibele zitplaatsen

Ruimer kamperen: in plaats van een handmatige handrem maakt de elektrische parkeerrem een doorgang mogelijk tussen de stoelen van de bestuurder en passagier (beide draaibaar en in hoogte verstelbaar) richting de passagiersruimte van de nieuwe California. De twee eenvoudig te verwijderen of te verplaatsen afzonderlijke stoelen in de passagiersruimte zorgen snel en eenvoudig voor meer ruimte voor lange voorwerpen zoals een surfplank of fiets. Bovendien bieden ze meer flexibiliteit en meer comfort dankzij de slaapfunctie en geïntegreerde lades.

Grote diversiteit aan motorisaties

Digitale features, innovatieve, hoogwaardige mobiele onlinediensten en intelligente rijhulpsystemen: in de nieuwe California zijn nuttige zaken standaard. Zoals weergave en bediening van camperfuncties, klimaatregeling in de passagiersruimte, verwarming van het interieur via de luchtstandverwarming, regeling van de sfeerverlichting (rondom het dakframe) en nog veel meer via drie touchpoints: via California App, de nieuwe In-Car app en nieuwe camper-bedieningseenheid op de C-stijl met een 12,7 cm (5”) touchscreen met portretindeling.

Meer vrijheid, ook bij dagelijks gebruik

De nieuwe California zet niet alleen nieuwe standaarden met betrekking tot kamperen. Hij maakt ook in het dagelijkse leven indruk met slimme innovaties. De twee schuifdeuren aan de bestuurders- en passagierszijde verhogen niet alleen de veiligheid bij het instappen, maar maken ook het dagelijkse gebruik aanzienlijk eenvoudiger. Rond de auto lopen met je boodschappen? Dat hoeft niet meer. De koelkast direct van buitenaf vullen? Geen probleem. Lichtere afzonderlijke stoelen in de passagiersruimte die individueel kunnen worden verplaatst of verwijderd om grotere spullen te vervoeren? Gaat snel en eenvoudig – heel fijn voor iedereen die snel wil overschakelen van de mobiele kantoormodus naar de vrije tijd.

.