Volkswagen Bedrijfsvoertuigen

"Wie met een full electric bestelwagen toekomt bij een klant of op een werf, maakt een duidelijk statement."

Gunther Vermeersch - Brand Manager CVI bij Top Motors

"Wie met een full electric bestelwagen toekomt bij een klant of op een werf, maakt een duidelijk statement."

“Vijf jaar geleden, op een autobeurs ergens in Duitsland, stelde Volkswagen een prototype voor van de ID Buzz en van de ID Buzz Cargo”, herinnert Gunther zich. “Ze wilden eens polsen of het grote publiek klaar was voor een opvolger van hun legendarische T1. Het antwoord kon niet duidelijker zijn. De bezoekers van de beurs reageerden zodanig positief dat Volkswagen niet anders kon dan verder te gaan met de ontwikkeling van deze modellen.”

100% fiscaal aftrekbaar busje

“Het is dan een tijdje stil geweest, maar sinds enkele weken draait de teasing-campagne van Volkswagen op volle toeren. Zo zagen we foto’s opduiken van een gecamoufleerd VW-busje tijdens een tournée langs de Europese hoofdsteden. Maar woensdag vallen de maskers eindelijk af, dan mag het grote publiek eindelijk kennismaken met het ware gelaat. En net als veel autoliefhebbers kijk ook ik hier reikhalzend naar uit!”

Maar wat zullen ze dan precies voorstellen?  “Volkswagen komt met twee nieuwe modellen, antwoordt Gunther. “Er is de ID Buzz voor personenvervoer en de ID Buzz Cargo, voor goederentransport. De ID Buzz Cargo is gemaakt voor bedrijven die zich op ‘ecologisch’ vlak willen profileren. Wie met een full electric bestelwagen toekomt bij een klant of op een werf, maakt een duidelijk statement. Maar ik ben ervan overtuigd dat ook intercommunales en overheden makkelijk hun weg zullen vinden naar de ID Buzz Cargo.”

“De ID Buzz is dan weer het eerste busje voor personenvervoer (tot 7p) dat honderd procent fiscaal aftrekbaar is. Bovendien moet je er ook géén inschrijvingstaks en géén rijtaks voor betalen. Dat klinkt bij heel wat (partners van) zelfstandigen en taxibedrijven natuurlijk als muziek in de oren. Met een rijbereik van ca 400 km volstaat hij ook voor het overgrote deel van alle dagdagelijkse verplaatsingen.”

 

Bidirectioneel laden

De ID Buzz en de ID Buzz Cargo hebben trouwens nog een interessante nieuwigheid. Het zijn de eerste voertuigen uit de groep die zijn uitgerust voor bidirectioneel laden. Het is met andere woorden mogelijk om met een opgeladen autobatterij het huishouden van stroom te voorzien. Deze functie onderstreept nogmaals het vooruitstrevende groene karakter van beide voertuigen.

Snel beslissen

Het wordt echter een spel voor de snelle beslissers, want Volkswagen voorziet voor dit jaar een beperkte hoeveelheid te kunnen afleveren. Beide voertuigen zijn bestelbaar vanaf mei, de levering is voorzien voor oktober-november van dit jaar.

 

VW ID Buzz

Wenst u dat Top Motors u contacteert van zodra er meer info beschikbaar is over de ID Buzz en de ID Buzz Cargo? Stuur dan uw naam + telefoonnummer én al eventueel uw vraag door naar cvi@topmotors.be. We antwoorden zo snel mogelijk!

Multivan

De ID Buzz en de ID Cargo worden de eerste full electric busjes van Volkswagen. Maar wie wil kan bij Top Motors nu al terecht voor een hybride Multivan. Dit voertuig heeft een rijbereik van 40 km elektrisch en 600 km op benzine. De Mutivan biedt ruimte aan 7 volwassen personen. De Multivan is bij Top Motors uit stock/aankomst leverbaar.