Op weg naar Circuit Zolder
 

De Greenpower Challenge, een internationale wedstrijd met meer dan 60 elektrische wagens, vindt plaats op Circuit Zolder. Leerlingen van VTI Menen krijgen de kans om hun eigen elektrische wagen te ontwerpen, bouwen en racen. Deze unieke ervaring stelt hen in staat hun creativiteit en technische vaardigheden verder te ontwikkelen, terwijl ze de uitdaging aangaan om hun wagen te finetunen voor meer snelheid en een langere batterijduur.

Het hoofddoel van Greenpower is jongeren te inspireren voor studies in de STEM-richting. Door elektrische karts te schenken, biedt Greenpower leerkrachten de mogelijkheid om op een speelse manier de praktijk van elektrische wagens aan de leerlingen voor te stellen. Hierdoor wordt niet alleen de passie voor technologie aangewakkerd, maar worden ook waardevolle vaardigheden ontwikkeld voor toekomstige carrières in STEM-gerelateerde domeinen.

Leerlingen van VTI Menen krijgen de kans om hun creativiteit en technische vaardigheden te ontplooien door middel van het bouwen van hun eigen elektrische racekart. Top Motors en D'Ieteren Academy dragen niet alleen bij met bouwpakketten, maar delen ook waardevolle kennis en expertise. Vandaag vond hun eerste Trackday plaats, waar ze de mogelijkheid hadden om hun elektrische kart te testen op een racecircuit. De finale zal plaatsvinden op 19 mei op een toplocatie, namelijk het circuit van Zolder! Deze samenwerking zorgt niet alleen voor het opwekken van enthousiasme in de wetenschap achter elektrische wagens, maar versterkt ook het bewustzijn van duurzaamheid en milieubewuste technologieën.

Aftermovie Trackday VTI Menen

Beelden gemaakt door: VTI Menen, Greenpower Benelux & Top Motors