2022 was voor onze profrenners een jaar van extremen. Voor Tim - El Tractor - Declercq was het zonder meer een pechseizoen. Het klassieke voorjaar moest hij wegens gezondheidsproblemen aan zich laten voorbijgaan. Een licht-positieve coronatest eind juni zorgde er tot overmaat van ramp voor dat hij ook over zijn Tour de France een kruis mocht maken. Maar Tim komt terug, in 2023 zal hij er opnieuw staan. Daar zijn wij van overtuigd. Yves Lampaert blikt ongetwijfeld wel tevreden terug op 2022, met winst én gele trui na de proloog in diezelfde Tour de France als absolute hoogtepunt.

Wielrennen wordt dan wel gezien als een individuele sport, toch staat er achter elke profrenner een team. Zonder ploeggenoten, mecaniciens, trainers en logistieke medewerkers kan een profrenner functioneren noch presteren. Het materiaal waarmee ze werken - van fietsen tot kledij - moet ook van de beste kwaliteit zijn, anders kunnen ze hoofd niet bieden aan de extreme krachten en aan de intensieve koersomstandigheden.

Het krijgen van kwalitatief materiaal en kunnen genieten van de service van een professioneel, multidisciplinair team zijn van een essentieel belang in het profpeloton. Twee waarden die we ook bij Top Motors hoog in het vaandel dragen. Dan kan het eigenlijk geen toeval zijn dat beide renners graag ambassadeur zijn van onze concessie.