Top Motors breidt uit

Sinds zijn oprichting in 1989 is Top Motors uitgegroeid tot een huis van vertrouwen in de regio Kortrijk-Roeselare. Het begon als Volkswagen-Audi concessie in Wevelgem en groeide uit tot een betrouwbare vertegenwoordiger van de VW-groep in het land. Met concessies van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen verspreid over Roeselare, Wevelgem en Kortrijk ontwikkelde Top Motors een klantgericht verkoopapparaat voor particulieren en bedrijven. De voorbije jaren werd een kwalitatief aanbod tweedehandswagens aan het productenpalet toegevoegd onder de naam Topway (geïnspireerd door de labels MyWay en Audi Approved Plus), terwijl de dienstverlening vervolledigd werd met de bouw van een hypermoderne carrosserie Top Repair / Wondercar in Wevelgem en met de opzet van een Fleet Business Unit die de vlootbeheerders maximaal ontzorgt.

Het bleef de wens van deze familiale KMO om de verkoopregio aan te passen aan de veranderende mobiliteitsvereisten. Top Motors investeerde daarvoor de voorbije jaren zowel in uitbreiding van het management als in de familiale opvolging. Zo vervoegden Louis en Charlotte Van der Stichele in de voorbije jaren de leiding van het bedrijf.

Vandaag wordt een nieuwe stap gezet in de modernisering van Top Motors, dankzij de overname van Garage Carrosserie Vergotte te Waregem en Garage Vanhoonacker te Oudenaarde en Kruisem.

Tom Van der Stichele  (Top Motors), Tony Vergotte (Vergotte Waregem) en Dominiek Vergotte (Vanhoonacker Oudenaarde en Kruisem) vonden elkaar snel, allen gedreven door dezelfde streefdoelen zoals klanttevredenheid, werksfeer en uitstekende service. Enkel het coronavirus slaagde erin om de effectieve overname te vertragen tot juni 2020.

“Het voltallig personeel van garage Vergotte en garage Vanhoonacker kreeg uiteraard de primeur van dit akkoord en sindsdien wordt intensief werk gemaakt om deze schitterende ploegen in Top Motors te integreren”, licht Tom Van der Stichele toe. “Waregem is een bruisende en energieke stad, waar het West-Vlaamse ondernemerschap hoogtij viert. Oudenaarde en Kruisem zijn eveneens in volle expansie en kunnen rekenen op een heel trouw cliënteel. Top Motors neemt hier bijzonder graag deel aan deze successen en wil het aanbod in deze regio nog verder uitbreiden tot alle merken die wij verdelen, aangevuld met een mooie selectie occasiewagens én met een complete dienstverlening, inclusief carrosserie. Ook in deze regio’s wil Top Motors een top-of-mind mobiliteitsverlener zijn.”

Garage Carrosserie Vergotte

Voor Tony Vergotte is deze overname eveneens een belangrijke stap voorwaarts: “Om een efficiënte, klantgerichte en rendabele partner te zijn in de mobiliteit van onze klanten is schaalvergroting een absolute must. Verder vliegen onder de vleugels van Top Motors, binnen de regio Waregem-Roeselare-Kortrijk-Oudenaarde-Kruisem, zorgt voor deze hyperprofessionele aanpak. Voor mijzelf is dit eveneens een geweldige uitdaging, gezien ik in de nieuwe organisatie een overkoepelende plek zal vinden als Audi Brand Manager. Mijn hart blijft uiteraard bij Waregem en bij alle mooie momenten die deze 85-jarige onderneming mocht meemaken. Ik ben niettemin ook heel blij dat het verhaal van dit bedrijf op deze manier wordt verdergezet.”

Logo Vergotte by Top Motors
Garage Vergotte Top Motors
Garage Carrosserie Vanhoonacker
Garage Carrosserie Vanhoonacker

Garage Carrosserie Vanhoonacker

Dominiek Vergotte blijft eveneens aan boord als Site Manager van de vestigingen Oudenaarde en Kruisem. “Deze overname voelt heel natuurlijk aan. Ik ben blij dat het resultaat van 30 jaar inspanning nu kan verdergezet worden in een groter geheel en ik zal met plezier mijn ervaring en deskundigheid ten dienste stellen van de groei van een sterke organisatie. Ik kijk uit naar mijn functie als Business Analysis & Reporting Manager.”

Logo Garage Carrosserie Vanhoonacker by Top Motors

Binnenkort zet Top Motors nog een belangrijke stap in de toekomst, met de lancering van de Volkswagen ID.3, de eerste full elektrische Volkswagen gebaseerd op het MEB-platform. Met dit platform bevestigt de Volkswagen groep nogmaals zijn automotive leiderschap, waarbij duurzaam en milieuvriendelijk autorijden voor iedereen bereikbaar en betaalbaar wordt.

“Nog nooit is de autosector zó boeiend en uitdagend geweest”, concludeert Tom Van der Stichele. “Top Motors is niet bang van groei, net zoals het niet bang is elke medewerker te laten meegroeien.”

Volkswagen ID3 Top Motors