Zeven locaties in W- en O-Vlaanderen

Top Motors, concessiehouder voor Volkswagen, Audi, Seat, CUPRA, Škoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen is vandaag actief op zeven locaties in West- en Oost-Vlaanderen. De onderneming is gegroeid na een reeks strategische overnames van sterke, lokale spelers. In april dit jaar opende Top Motors ook een vestiging in Tielt (na overname van Garage Decancq).

“Deze overname was een cruciale stap in onze strategie om de klant volledig te ontzorgen”, verklaart de CEO. “We hebben er om die reden voor gekozen om nu ook als 1 merk naar buiten te komen. Dit past volledig binnen onze strategie van one-stop-shop. De klant kan voor alles bij ons terecht wat betreft mobiliteit. Elke klant is dan ook ‘thuis’ in al onze vestigingen. Met deze uniforme naamgeving willen we duidelijkheid creëren, maar wel zonder de lokale eigenheid te verloochenen. We blijven ook verder investeren in de competenties en ontwikkeling van onze medewerkers. We zijn een team en elke persoon helpt om onze gezamenlijke droom van een tevreden klant te verwezenlijken. Lokale verankering en expertise zijn daar van essentieel belang.”

One-stop-shop en zorgeloze mobiliteit

’Tom Van der Stichele, CEO van Top Motors, heeft het over een nieuwe stap in het geschiedenisboek. "De voorbije zeven jaar hebben we een grote ruimte voor onszelf gecreëerd met inmiddels 7 vestigingen", aldus de CEO.

"Naast de serviceverlening, waarvoor we bekend staan en zullen blijven staan, willen we ook meer dan ooit de focus leggen op het ontzorgen van de klant. We zijn getraind om de klant te begeleiden in Electro-mobiliteit in al zijn facetten. Vragen zoals: ‘Wat is de kost van een elektrische wagen?’, ‘Kunnen onze verkopers elektrisch rijden?’, ’Waar moeten we laadpalen zetten?’, etc, zijn ons niet onbekend. Ook dankzij onze 10 ateliers kunnen we zeer snel en adequaat antwoord geven op problemen. Een klant kan sneller bediend worden en we beschikken over een grote competentie om complexe problemen op te lossen."

400 jonge occasies op voorraad

"De laatste jaren hebben we ook zeer sterk ingezet op de ontwikkeling van onze alle-merken carrosserie en tweedehands activiteiten. De carrosserie voor alle merken zorgt ervoor dat een vlootverantwoordelijke slechts 1 contactpersoon nodig heeft om zijn gehele vloot te laten herstellen. Dit bespaart veel kopzorgen voor de vlootverantwoordelijke. Wat betreft de tweedehands activiteit, hebben we verder ingespeeld op de veranderende noden voor een privé klant."

"Een privé klant vindt het namelijk heel belangrijk om de auto van zijn dromen onmiddellijk te kunnen hebben. Dankzij een constant aanbod van meer dan 400 jonge occasies in alle soorten en maten, kunnen we daar perfect aan beantwoorden. Kortom: ons aanbod is op alle vlak vrij compleet. Met de aanwinst van Tielt komt nu ook harmonie in ons geografisch aanbod"

 

Met de naamsverandering kiest Top Motors tenslotte ook voor herkenbaarheid en duidelijkheid voor de klant. "De merknaam ‘Top Motors’ moet geassocieerd worden met de kracht van een betrouwbare partner ", aldus Tom Van der Stichele. "Deze strategische keuze weerspiegelt niet alleen de vooruitgang van ons bedrijf, maar zet ook onze ambitie in de verf om voorop te blijven lopen in de snel evoluerende automotive sector. Top Motors staat voor een voortdurend streven naar excellentie en de bereidheid om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Ons motto -zorgeloze mobiliteit - is een belofte die we op al onze locaties blijven vervullen."