CUPRA

De nieuwe CUPRA Formentor: Euforisch en ontembaar.

Van succesverhaal tot nieuw icoon. Het toppunt van innovatie, de nieuwe CUPRA Formentor. Dynamisch en revolutionair, voor wie het voortouw durft te nemen.
De eerste nieuwe CUPRA Formentors worden deze zomer verwacht.
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, en blijf op de hoogte over updates van onze modellen

Een waar succesverhaal

De nieuwe CUPRA Formentor staat klaar om verder te bouwen op het grote succes van de crossover-SUV. De CUPRA Formentor is de best verkochte auto van het bedrijf en groeit stilaan uit tot een icoon van het merk. In een competitieve A-CUV-markt voerde hij vorig jaar de verkooptabellen aan met 120.100 leveringen wereldwijd (+23,0% in vergelijking met 2022). Sterke resultaten voor het eerste voertuig dat specifiek voor het merk werd ontworpen en ontwikkeld.

Visionaire elektrische prestaties

Het vermogen van een racewagen en een onovertroffen balans tussen soepelheid, tractie en grip. Meer dan uiterlijk vertoon. Verrijkende connectiviteit en alomtegenwoordige technologie – ontwikkeld voor een ongekend boeiende rijervaring.

Uiting van pure designobsessie

De nieuwe CUPRA belichaamt subversieve stijl met een gedurfd silhouet en een oneindig achterlicht, wat de onverschrokken geest van het merk weerspiegelt. Dankzij opwindende prestaties biedt het voertuig meer vermogen, een grotere actieradius en snellaadcapaciteit, ondersteund door geavanceerde e-hybrid technologie die de grenzen verlegt. Als een onconventionele challenger heeft de CUPRA een vooruitstrevend interieur met duurzame materialen, een dynamische cockpit en sfeervolle verbeteringen die de rijervaring sensationeel maken. Bovendien inspireert het gedurfde design met een waaier aan stimulerende kleuren.

Verbeterd voor de volgende generatie Tribe-leden

Het nieuwe exterieur omvat het CUPRA-logo op de motorkap, het opvallende middelpunt van de voorpartij met haaienneus die met zijn driehoekige ledmatrixkoplampen en de grote, uitgesproken onderste inlaat zorgt voor een agressieve uitstraling. Hetzelfde driehoekige lichtontwerp fungeert als omlijsting voor het centrale CUPRA-logo dat achteraan verlicht wordt. Nieuwe matte kleuren zoals Century Bronze en Enceladus Grey verlenen deze nieuwe CUPRA Formentor nog meer karakter.

Interieur

Het interieur biedt een betere kwaliteitsindruk, met nieuw ontworpen elementen zoals de middenconsole. Het is ook opgewaardeerd met nieuwe materialen, terwijl het ook een duurzamere aanpak omarmt, inclusief kuipstoelen die zijn bekleed met voor 73% gerecycleerde microvezel of milieuvriendelijk leder.

Digitalisering

Digitalisering staat volledig ten dienste van de bestuurder. Een nieuwe en verbeterde HMI is geïmplementeerd in de digitale cockpit achter het stuur en in het grotere infotainmentsysteem van 12,9 duim, met nu ook een verlichte schuifregelaar.

Motorgamma

Het motorgamma omvat drie verschillende technologieën: TSI (benzine), mild-hybrid (eTSI) en eHybrid (plug-inhybride). De nieuwe generatie van plug-inhybride motoren levert 272 pk (200 kW), heeft een zuiver elektrisch rijbereik van meer dan 100 km en is nu ook compatibel met snelladen (tot 50 kW DC).

Een nieuwe benzineversie (TSI) van 333 pk (245 kW), met koppelsplittertechnologie en Akebono-remmen, is exclusief verkrijgbaar voor de CUPRA Formentor.

.

Top Motors Roeselare CUPRA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Wevelgem CUPRA

Kortrijkstraat 347, 8560 Wevelgem