In een dynamische bedrijfswereld kunnen de meest vruchtbare partnerschappen vaak voortkomen uit onverwachte ontmoetingen. Een treffend voorbeeld hiervan is de symbiose tussen Ingenix, een opkomend softwarebedrijf uit Tielt, en Top Motors. Wat ooit begon als een informele ontmoeting tijdens een routineonderhoud van een privéauto, groeide uit tot een vruchtbare samenwerking die de kernwaarden van maatwerk belichaamt.

“De zoektocht naar expertise en een persoonlijkere aanpak in wagenparkbeheer bracht Ingenix tot bij Top Motors”

Roy Van Coillie, oprichter van Ingenix, en Sarah Liveyns, Fleet Business Relations Manager bij Top Motor

Ingenix, opgericht in 2019, heeft in slechts vijf jaar een opmerkelijke groei doorgemaakt. Met een team van 17 toegewijde Ingenauten focust het bedrijf zich op de ontwikkeling van op maat gemaakte softwareoplossingen voor grote spelers in diverse sectoren. "Onze projecten overstijgen de grenzen van traditionele software-pakketten," licht Roy Van Coillie toe, hij is één van de oprichters van Ingenix. "Het zijn steeds intellectuele uitdagingen en onze projecten vragen een flinke dosis creativiteit van onze medewerkers.” Daarvoor krijgen ze bij Ingenix wel heel wat terug.  “Een werkplek in een ruim en lichtrijk bureau met zicht op de Tieltse velden, een goede verloning, uitdagende groeikansen en voor elke medewerker een mooie bedrijfswagen."

Naarmate Ingenix groeide, groeide dus ook hun wagenpark. En de zoektocht naar expertise en een persoonlijkere aanpak in wagenparkbeheer bracht hen bij Top Motors. Voorheen vertrouwden ze op grote leasingmaatschappijen, maar toen de communicatieproblemen en kosten toenamen, keken ze uit naar een alternatief. “Een van onze medewerkers raakte toevallig aan de praat met iemand van Top Motors tijdens het onderhoud van zijn privé-wagen. Een vruchtbare ontmoeting, zou blijken. Want Top Motors bood niet alleen directe communicatie en deskundig advies, maar speelde ook in op de groeiende behoefte aan vergroening van het wagenpark. Het is een verademing om met Top Motors in zee te gaan”, aldus Roy.

Maatwerk

"Net als Ingenix, kiezen wij in onze benadering uitsluitend voor maatwerk," benadrukt Sarah Liveyns, Fleet Business Relations Manager bij Top Motors. "Elk bedrijf heeft een eigen cultuur en huisstijl. Het fleetplan dat Ingenix en Top Motors samen ontwikkelden, biedt standaardcategorieën van voertuigen per functie, met ruimte voor personalisatie. De medewerkers van Ingenix kunnen hun wagen binnen het vastgestelde optiebudget verder personaliseren. Deze aanpak zorgt niet alleen voor tevredenheid bij medewerkers, maar zorgt er ook voor dat Ingenix nooit boven het vastgestelde Total Cost of Ownership (TCO) uitkomt.”

Parallele communicatielijnen

“Wij van de Fleet Business Unit stemmen het fleetplan af met de wagenparkverantwoordelijke van de klant, en vervolgens briefen wij de gemaakte afspraken door naar alle Sales Advisors van Top Motors”, gaat Sarah verder. “De klant kan dus op beide oren slapen, in elke concessie van Top Motors genieten medewerkers van Ingenix van een uniforme en consistente dienstverlening. Belangrijk om mee te geven is dat tijdens de gesprekken tussen de Sales Advisor van Top Motors en de medewerker van Ingenix, de prijs van de wagen niet ter sprake komt.”

Proactieve communicatie

Een laatste aspect dat Ingenix enorm waardeert bij Top Motors, is de proactieve communicatie. "We worden altijd op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op en naast de automarkt," weet Roy. "Indien er wijzigingen optreden, worden we direct geïnformeerd: fiscale wijzigingen, prijsaanpassingen, een facelift van een bepaald model of nieuwe modellen,… Dit opvolgen is niet onze core activity, maar dankzij Top Motors blijven we wel op de hoogte en kunnen we proactief onze fleet policy aanpassen mocht dit nodig blijken.”

Foto 1 / 1