In de wereld van autoverkoop is het niet alleen de glans van de lak en de kracht onder de motorkap die de aandacht trekken, maar ook de extra's die de rijervaring verbeteren en de levensstijl van de bestuurder weerspiegelen. Bij Top Motors is het aanbod van officiële merkaccessoires een extra troef in het streven naar klanttevredenheid en veiligheid.

Alex Coudijzer - ervaren Sales Advisor bij Top Motors Waregem (Audi) - geeft graag wat meer uitleg.

Gevulde vitrinekasten

In elke showroom zie je ze blinken in de vitrinekasten. Petjes, horloges, schaalmodellen van Lego, … ze zijn een greep uit het aanbod van de officiële merkaccessoires die Top Motors exclusief aanbiedt. “Maar het is maar een kleine greep”, klinkt het bij Alex, “mochten we hier alle accessoires uitstallen, dan was er geen plaats meer voor de wagens”, lacht hij. Het toont aan dat er heel wat mogelijkheden zijn.

vitrine accessoires audi

"De focus ligt voortdurend op het verbeteren van de rijervaring van de klant"

'Voor jou' en 'voor jouw wagen'

Ruwweg kan je accessoires in twee categorieën onderverdelen. Er zijn accessoires 'voor jou' en accessoires 'voor jouw wagen'.

Voor jou

Onder de eerste categorie vallen lifestyle-items zoals handdoeken, petjes, horloges of reistassen. Die zijn vooral populair bij petrol heads, en gaan ook vaak over de toonbank als cadeau voor vrienden en familie. Terecht ook, hiermee doe je autoliefhebbers altijd een plezier.

Voor jouw wagen

Daarnaast heb je de accessoires die specifiek bestemd zijn ‘voor jouw auto’. Dit is de grootste lijst. Hiermee kun je een wagen ‘personaliseren’ zodat hij nauw aansluit bij de behoeften van de klant. Hier komt de meerwaarde van een Top Motors sales advisor naar voren. "Wij kennen het aanbod van de merkaccessoires, en weten welke accessoires passen bij welk model."
 

En dan is het een kwestie van A met B te verbinden. “Door te vragen naar geplande activiteiten met de nieuwe auto, kunnen wij gerichte aanbevelingen doen uit dat grote aanbod”, legt Alex uit. “Een fietsendrager voor avontuurlijke weekenduitstapjes, een koelbox voor lange reizen met het gezin of sportuitlaten voor iemand die op zoek is naar een sportieve ervaring. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Of het nu gaat om het beschermen van de kofferbak voor huisdieren of het verbeteren van comfort tijdens lange ritten met kinderen, de focus bij accessoires ligt altijd op het verbeteren van de totale rijervaring.

Nieuwe levenssituatie

“Accessoires zijn niet alleen relevant bij de aankoop van een nieuwe auto; ze kunnen ook een bestaande auto nieuw leven inblazen”, gaat Alex verder. “Is de levenssituatie veranderd, dan kun je kijken hoe je met accessoires uw wagen mee kan aanpassen. Soms is dat vanzelfsprekend – denk maar aan een kinderzitje – maar in de meeste gevallen wordt er niet spontaan aan gedacht. Wie verandert van werk en vaker in de wagen zit, die kan met een espressomachine of een kofferkoelkast in de wagen zijn of haar ritten aangenamer maken. Wordt de wagen te klein, dan kan een dakkoffer misschien soelaas bieden.”

 

"Op de website van Top Motors vind je een mooi overzicht van hetgeen wordt aangeboden. Maar iedereen is natuurlijk ook welkom om langs te komen in een van onze Top Motors concessies: Waregem, Tielt, Oudenaarde, Roeselare of Wevelgem. We geven graag advies over hoe we met enkele extra’s voor de wagen voor elke klant een gepersonaliseerde ervaring kunnen creëren”, besluit hij.

Ontdek alle accessoires

Leuk weetje..

Collega's Alex & Philip van Top Motors Waregem werden op 14 maart 2024 gekwalificeerd voor de nationale finale van de Audi Twin Cup! De finale gaat door op Circuit Zolder. Een prachtige prestatie.

audi twin cup