Technologische innovatie in Waregem

Startende vanaf maandag 20 november, zet Sint-Paulusschool campus VTI in Waregem een baanbrekende stap in het technisch onderwijs. Leerlingen van het 5e jaar onderhoudsmechanica auto krijgen de kans om hun creativiteit en technische vaardigheden te ontplooien met hoogwaardige bouwpakketten, aangeboden door Top Motors en D'Ieteren Academy. Niet alleen leveren deze partners bouwpakketten, maar ze delen ook waardevolle kennis en expertise met de studenten.

Vanaf april starten de races tussen verschillende deelnemende scholen, met een finale op een toplocatie op 19 mei: het beroemde circuit van Zolder. Deze unieke samenwerking, die niet alleen enthousiasme opwekt voor de wetenschap achter elektrische wagens, maar ook het bewustzijn van duurzaamheid en milieubewuste technologieën versterkt, creëert een platform waarop VTI Waregem's talentvolle jongeren kunnen schitteren.

leerlingen VTI Waregem Top Motors

Leerlingen van VTI Waregem op weg naar Zolder

De Greenpower Challenge, een internationale wedstrijd met meer dan 60 elektrische wagens, vindt plaats op het circuit van Zolder. Leerlingen van VTI Waregem krijgen de kans om hun eigen elektrische wagen te ontwerpen, bouwen en racen. Deze unieke ervaring stelt hen in staat hun creativiteit en technische vaardigheden verder te ontwikkelen, terwijl ze de uitdaging aangaan om hun wagen te finetunen voor meer snelheid en een langere batterijduur.

Het hoofddoel van Greenpower is jongeren te inspireren voor studies in de STEM-richting. Door elektrische karts te schenken, biedt Greenpower leerkrachten de mogelijkheid om op een speelse manier de praktijk van elektrische wagens aan de leerlingen voor te stellen. Hierdoor wordt niet alleen de passie voor technologie aangewakkerd, maar worden ook waardevolle vaardigheden ontwikkeld voor toekomstige carrières in STEM-gerelateerde domeinen.

Waregem Zolder Greenpower Top Motors

Top Motors investeert in jong talent

De leerlingen hun deelname aan de Greenpower Challenge, gefaciliteerd door Top Motors en D'Ieteren Academy, opent niet alleen de weg naar technologische innovatie, maar biedt ook opwindende stagekansen. Top Motors stelt verrijkende stages ter beschikking, waarmee jongeren zelfs certificaten kunnen behalen in hoogspanningstechnologie. Deze waardevolle certificeringen stellen hen in staat om zich specifiek te specialiseren in het werken met elektrische voertuigen.

Deze investering creëert niet alleen sterke banden met studenten in de STEM-disciplines, maar vestigt ook een duurzame samenwerking op lange termijn tussen Top Motors en de getalenteerde jongeren die deelnemen aan de Greenpower Challenge. Deze samenwerking, gebaseerd op de overtuiging dat investeren in jong talent van cruciaal belang is, legt een stevige basis voor de toekomst van technologische innovatie en duurzaamheid.

 

Top Motors investeert in jong talent

 

Op zoek naar een interessante stageplaats of een nieuwe uitdaging? Breng ook jouw talent in beweging!

Bekijk onze openstaande vacatures

Contacteer HR@topmotors.be voor meer info of solliciteer spontaan! Je kan rekenen op een vlotte sollicitatieprocedure. Tot binnenkort?