De weg naar het circuit van Zolder

Leerlingen van VTI Menen krijgen de kans om hun creativiteit en technische vaardigheden te ontplooien met hoogwaardige bouwpakketten. Top Motors en D'Ieteren Academy dragen niet alleen bij met bouwpakketten, maar delen ook waardevolle kennis en expertise. Vanaf april starten de races tussen de verschillende deelnemende scholen met een finale op een toplocatie op 19 mei, namelijk het circuit van Zolder! Deze samenwerking zorgt niet alleen voor het opwekken van enthousiasme in de wetenschap achter elektrische wagens, maar versterkt ook het bewustzijn van duurzaamheid en milieubewuste technologieën.

VTI Menen en top motors

Een race naar de finish

De Greenpower Challenge is een internationale wedstrijd die zal doorgaan op het circuit van Zolder met meer dan 60 wagens. Daar zullen verschillende scholen het tegen elkaar opnemen in een race naar de finish. De studenten van het VTI Menen krijgen de kans om hun eigen elektrische wagen te ontwerpen, bouwen en racen. Ze zullen deze zelf moeten finetunen met de bedoeling de wagen nog sneller te maken en de batterij nog langer te laten meegaan. Greenpower heeft als hoofddoel jongeren inspireren voor studies in de STEM-richting. Door het schenken van een elektrische kart geven we leerkrachten de mogelijkheid om op een speelse manier de praktijk van elektrische wagens aan de leerlingen voor te stellen.

VTI Menen racen elektrische kart Top Motors

Duurzame samenwerking tot succes

Deze investering legt niet alleen waardevolle verbindingen met studenten binnen de STEM-domeinen, maar opent tevens de deur naar boeiende stagekansen. Top Motors biedt leerzame stages aan, waardoor jongeren de mogelijkheid krijgen om certificaten te behalen op het gebied van hoogspanningstechnologie. Deze waardevolle certificeringen stellen hen in staat om zich gericht te specialiseren in het werken met elektrische voertuigen. Het bedrijf koestert sterk het geloof dat investeren in jong talent essentieel is, aangezien zij de toekomst vormen.

Door de deelname aan de Greenpower Challenge mogelijk te maken voor scholen, wordt een duurzame samenwerking op lange termijn gecreëerd tussen Top Motors, D'Ieteren Academy en de getalenteerde jongeren die betrokken zijn bij de Greenpower Challenge.

 

Op zoek naar een interessante stageplaats of een nieuwe uitdaging? Breng ook jouw talent in beweging!

Bekijk onze openstaande vacatures

Contacteer HR@topmotors.be voor meer info of solliciteer spontaan! Je kan rekenen op een vlotte sollicitatieprocedure. Tot binnenkort?

 

Leerlingen VTI Menen Greenpower Challenge