De nieuwe Golf.

Volkswagen jubileert ter ere van de 50e verjaardag van de Golf, het iconische model dat zijn serieproductie in maart 1974 in Wolfsburg begon. Sinds de lancering van de eerste Golf zijn er meer dan 37 miljoen exemplaren van deze bestseller gebouwd. Deze cijfers maken de Golf niet alleen de meest succesvolle Europese auto ooit, maar ook de best verkochte Volkswagen aller tijden.

De nieuwste versie wordt gekenmerkt door een volledig nieuw ontwikkeld infotainmentsysteem en een plug-inhybride aandrijving van de volgende generatie. Deze vooruitgang belooft de beste Golf van de afgelopen 50 jaar te zijn, en binnenkort zal dit ultieme model te bewonderen zijn in de showrooms.

voorlicht golf

Nieuw design.

De nieuwe Golf en Golf Variant hebben een herkenbaar gewijzigde voorkant, met opvallende kenmerken zoals het voor het eerst in Europa verlichte Volkswagen-logo en de nieuw ontworpen ledkoplampen. De topversie beschikt over IQ.LIGHT-ledmatrixkoplampen, die een verbeterde grootlichtfunctie bieden met een bereik tot 500 meter. Ook de IQ.LIGHT-3D-ledachterlichten hebben een nieuw design op beide carrosserievarianten.

golf serie

Nieuw infotainment.

Binnenin wordt de nieuwe Golf-serie gekenmerkt door een geavanceerd en intuïtief bedienbaar infotainmentsysteem (MIB4) met een vrijstaand aanraakscherm, gevolgd door ergonomisch geoptimaliseerde en verlichte schuifregelaars met aanraakfunctionaliteit voor temperatuur- en volumeregeling.

Een andere toevoeging is het verbeterde multifunctionele stuurwiel en de nieuwe spraakassistent IDA. Met IDA kunnen gebruikers niet alleen basisfuncties zoals airconditioning, telefoon en navigatie bedienen met behulp van natuurlijke taal, maar ze kunnen ook online informatie opvragen over diverse onderwerpen, van het weerbericht tot algemene kennis.

infotainment golf

Nieuwe rijhulpsystemen.

Het manoeuvreren met zowel de Golf als de Golf Variant wordt aanzienlijk vereenvoudigd dankzij nieuwe rijhulpsystemen. Deze omvatten het verder ontwikkelde Park Assist Plus, evenals de primeur voor de Golf, Park Assist Pro, waarmee in- en uitparkeren mogelijk is met behulp van een smartphone. Daarnaast is er de nieuwe 360°-camerafunctie Area View, die een volledig overzicht biedt van de omgeving van het voertuig.

nieuwe golf rood
nieuwe golf achterkant
nieuwe golf wit
nieuwe golf zetels
nieuwe golf voorkant
Foto 1 / 1

Nieuwe aandrijvingen.

De nieuwe plug-in hybride aandrijvingen met DC-snellaadfunctie bieden extra kracht en een elektrisch rijbereik van ongeveer 100 kilometer. Dit is bijzonder interessant voor bestuurders zonder een wallbox thuis. Ook zijn er zeer efficiënte mildhybride 48V-aandrijvingen beschikbaar. De Golf GTI is nog sportiever geworden, met een vermogenstoename van 15 kW tot 195 kW (265 pk) voor zijn turbomotor. De 2.0 TSI-motor met 150 kW (204 pk) is ook krachtiger geworden, met een toename van 10 kW.

In de lanceringsfase van de modelreeks zullen er in totaal negen verschillende aandrijfsystemen beschikbaar zijn, variërend van mildhybride (eTSI) en plug-inhybride (eHybrid en GTE) tot turbobenzine (TSI) en turbodiesel (TDI).

golf gti