Q7 TFSI e - Een innovatieve aandrijflijn

Geruisloos en plaatselijk emissievrij in de stad, maar toch krachtig op lange trajecten - dankzij de plug-inhybride aandrijving met een verbrandingsmotor en een elektromotor brengt de Audi Q7 TFSI e u waar u maar wilt. De quattro vierwielaandrijving, de standaard elektromechanische stuurbekrachtiging en een optionele luchtvering zorgen voor een voortreffelijke off-road ervaring.

Efficiënt onderweg

Slimme technologieën aan boord van de Audi Q7 TFSI e ondersteunen een efficiënte, energiezuinige rijstijl en laten u lange afstanden rijden – zelfs buiten de gebaande paden. U kunt zelf beslissen om volledig elektrisch te rijden, de elektromotor niet te gebruiken of de hybridestand in te schakelen door een van de drie rijmodi te kiezen: EV, Battery Hold en Hybrid. Bovendien analyseert de voorspellende rijstrategie van het voertuig allerlei trajectgegevens om uw reis zo efficiënt en comfortabel mogelijk te maken.

Laden op topniveau

Thuis of onderweg, u kunt de Audi Q7 TFSI e overal opladen. De e-tron Charging Service geeft toegang tot meer dan 145.000 laadpunten verspreid over Europa. Wie de provider is, is van geen belang. U kunt uw auto altijd en overal opladen met de e-tron Charging Service oplaadkaart. Op elektrische modellen kunt u via de myAudi-app³ op uw smartphone toegang krijgen tot alle Audi connect diensten³.

Foto 1 / 1

Extreem nuttig en bijzonder comfortabel

Kenmerkend voor de Audi Q7 TFSI e zijn de ruimte en het gebruikscomfort. Met name de optionele laad- en losmogelijkheden zijn ontzettend praktisch, bijvoorbeeld het sensorgestuurde ontgrendelingssysteem van de koffer, of het railsysteem met accessoires om uw bagage nog steviger vast te maken. Als dat voor u niet volstaat, kunt u het comfort verhogen door, bijvoorbeeld, te kiezen voor het optionele panoramisch glazen dak.

 

Ervaar de digitale mogelijkheden

Het standaard infotainmentsysteem MMI Navigatie plus met MMI touch response is hoogstaand en uitgerust met twee schermen die u kunt bedienen met uw vingers of met uw stem. Daarnaast krijgt u via MMI toegang tot de digitale Audi connect³ diensten. De Audi virtual cockpit, die alle belangrijke voertuiggegevens in hoge resolutie weergeeft, is ook standaard. Zo hebt u op elk ogenblik een actueel beeld van hybridespecifieke waarden zoals de laadstatus van de batterij en het resterende elektrische rijbereik.

 

Een exterieur met een grootse uitstraling

De strakke lijnen en lange, atletische vlakken van de Audi Q7 TFSI e vloeien voort uit de huidige Audi designtaal. Het voertuig straalt over de hele lijn luxe en kwaliteit uit: het indrukwekkende achthoekige Singleframe-rooster met zes verchroomde lamellen en de expressieve zijdelingse luchtinlaten vooraan; de slanke trapeziumvormige dorpel die het voertuig een ranker uiterlijk verleent; en de wijd uitlopende wielkasten die zijn offroadcapaciteiten in de verf zetten. Achteraan verbindt een horizontale aluminium strook de achterlichten met elkaar. Rond de diffuser met bodembeschermplaat loopt een sierlijst.

 

Een lichtend voorbeeld

De HD-Matrix-ledkoplampen verlichten de weg voortreffelijk, zonder andere weggebruikers te verblinden. Het optionele Audi laserlicht zorgt voor een nog helderder licht en schijnt bijna dubbel zo ver. De koplampsproeiers zorgen dat dit zelfs na een offroadrit zo blijft. Verder is het voertuig uitgerust met ledachterlichten, dynamische lichteffecten en dynamische richtingaanwijzers.

Foto 1 / 1

Disclaimer

1. De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

2. Gecombineerd elektrisch rijbereik volgens WLTP.

3. Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.

4. Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op my.audi.com vereist. Actieve WLAN-verbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.