Unnamed
unnamed

Opladen was nog nooit zo makkelijk

Een van de grote vragen bij het in het gebruik nemen van uw elektrische wagen is hoe u de wagen kan gaan opladen?

Zowel thuis of op kantoor worden verschillende mogelijkheden aangeboden.

Thuis laden

Wanneer we starten met een thuisinstallatie dan kunnen wij u bij Top Motors steeds de verschillende mogelijkheden voorstellen in samenwerking met EDI (Electric by D’Ieteren) . Deze oplossingen worden samen met D’Ieteren aangeboden en bieden verschillende voordelen:

  • Te bestellen bij uw wagen
  • Zeker 100% conform met uw nieuwe wagen
  • Home check (Gratis!) wordt verzorgd door EDI om na te gaan of uw thuisinstallatie geschikt is of welke aanpassingen noodzakelijk zijn.
  • Promoties op aankoopprijs

Belangrijke 1e stap is na gaan of u thuis beschikt over een monofasige elektriciteitsaansluiting of beschikt over een driefasig elektriciteitsaansluiting

Laden Mono
laden mono

Monofase

In het eerste geval zijn de laders geschikt tot een oplaadvermogen van 7,4 kW en kan u hiermee een batterij van een Audi e-tron 55 opladen in ongeveer een 14-tal uur (van leeg naar 100% vol).

Elke woning heeft zeker en vast een monofasig circuit liggen, maar de volledige capaciteit wordt niet altijd bereikt en hangt af van situatie tot situatie. De homecheck geeft hierover uitsluitsel.

Driefasig1
driefasig1

Driefasig

Wanneer u beschikt over een driefasige elektriciteitsaansluiting (3x400V+N) dan kan u meteen overschakelen op de verschillende soorten van laadstations.

Indien u hier niet over beschikt dan kan een vakman deze aansluiting indien mogelijk nog installeren waardoor u beschikt over een grotere capaciteit. Afhankelijk van de uit te voeren werken moet u hier rekening houden met een kostprijs van ongeveer € 1.000,00

Op vandaag kan u hiermee laden thuis tot een maximum van 11 kWh en betekent dit een laadtijd van ongeveer een 9-tal uur om van leeg naar vol te gaan.

In de toekomst zal het ook mogelijk zijn om te laden op 22 kWh wat een meer comfortabele laadtijd tot gevolg heeft.

De verschillende laadmogelijkheden zijn dan een intelligent laadstation of een intelligent laadstation 2 plugs.

Alle laadstation zijn ofwel te monteren aan de muur of op een afzonderlijke laadpaal en dit zowel binnen als buiten.

Tip: neem voor thuis/privé altijd een laadstation met vaste laadkabel, dan hoef je niet steeds je eigen laadkabel uit te halen.

Op elk laadstation is een 24/7 bijstand inbegrepen en wordt ook voorzien in het onderhoud van het laadstation.

Uiteraard zitten bij de wagen ook altijd kabels inbegrepen, zoals de gewone kabel voor in het 220V stopcontact en een openbare laadkabel voor onderweg.

Laden onderweg

Bij het laden onderweg zijn er veel mensen die niet meteen het bos door de bomen nog zien. Er zijn namelijk heel wat verschillende leveranciers per stad en daarvoor heb je steeds een afzonderlijk abonnement nodig.

Ja, met een app als Smoov kom je ook al een heel eind, maar dan betaal je meteen ook een hogere prijs.

Daarom hebben zowel Audi als D’Ieteren een apart systeem ontwikkeld.

 

  • EDI laadpas (gratis)

Deze kan je steeds aanvragen via de website en wordt bij u thuis bezorgd.

Je verkrijgt hiermee toegang tot het grootste laadnetwerk in meer dan 25 landen en dit steeds aan eenzelfde prijs.

Via de app kan je de dichtstbijzijnde laadpalen opzoeken en starten met laden gebeurt ofwel door het scannen van een QR code met de app of via de badge die je online aangevraagd hebt.

 

  • Audi charging services

Bij aankoop van een 100% elektrische Audi krijg je het abonnementsgeld voor deze laadpas volledig gratis.

Nadien kan je kiezen tussen een abonnement City (voor zij die geen grote afstanden afleggen) of Transit (wanneer je vaker onderweg bent en sneller wenst te laden).

Vooral bij die laatste kan je gebruik gaan maken van de Ionity laadpalen waarbij je op een tijdspanne van een half uur je batterij voor 80% kan gaan opladen. Zo zijn er momenteel al 4 plaatsen in België waar je deze kan gebruiken.

Activeren doe je bij deze door de Audi Connect App te gaan gebruiken.

SOSAfspraak makenBel nuOpeningsurenEmail ons