Scala
Scala

Een testrit met de Skoda Scala

Jaimy Van Poucke, Fleetmanager bij Brenntag Benelux, testte de Skoda Scala als mogelijk model voor zijn vloot. Hij verraste ons nadien met een uitgebreid verslag.
De bevindingen van Jaimy lees je hieronder:

De getuigenis van Jaimy

_____________________________________

Bij het horen van de naam “scala” dacht ik spontaan aan het Belgische meisjeskoor onder leiding van de broers Kolacny. Maar na het in ontvangst nemen van de sleutels, dirigeerde ik de Skoda door de Vlaamse wegen. De wagen is meer dan een upgrade van de Rapid, die het naar mijn mening minder goed gedaan heeft dan gehoopt. Maar de Scala zal zeker slagen in zijn missie en is een zeer geduchte concurrent binnen de VAG-group. Het kleinere broertje van weleer heeft een enorm groeispurt gemaakt de voorbije jaren, waardoor hij gerust naast de ringen van de A3 mag staan. Andere concurrenten zijn volgens mij de Ford Focus, Peugeot 308,… De Scala is gebouwd op het onderstel van de Polo en de A1 maar dit werd precies enorm uitgerekt. Binnenin is er meer dan voldoende ruimte en het zitcomfort is aangenaam. Daarenboven is het digitale display heel duidelijk, overzichtelijk,… en gecombineerd met het gebruiksvriendelijk touch screen controlpanel een extra troef.

Het oog wil ook wat en daarin zijn ze bij Skoda met succes geslaagd. Het design is heel sportief en standaard reeds voorzien van Front- en Lane Assist. De uitvoering die wij mochten testen was de Ambition 1.6TDI DSG. De wagen reageert zeer vlot op acceleraties, hernemingen, rijdt zeer soepel en oneffenheden die er voldoende zijn op de Belgische wegen worden gladjes weggestreken. Met deze wagen volg je met veel plezier de wegomleidingen J Prijs-kwaliteit is dit zeker een aanrader zowel voor de particuliere als fleet markt. In aanschaf biedt de Scala daarenboven ook voor meer ruimte in de g.dan de VW Golf, wat ook mooi meegenomen is natuurlijk. Alweer een TOP-ervaring rijker en nogmaals bedankt voor de aangename kennismaking.

Jaimy

Wat vond je van deze getuigenis?

Bedankt Jaimy!

Wil jij ook een Skoda Scala testrijden? Neem snel contact met ons op!

SOSAfspraak makenBel nuOpeningsurenEmail ons