CNG, iets voor u?

CNG, waarom kies ik er voor?

Benzine, diesel, elektriciteit, waterstof, hybride, … ? Tegenwoordig lijkt het niet zo eenvoudig om je wagen te kiezen… Alhoewel…CNG! 

Cng Seat
cng seat

CNG staat voor Compressed Natural Gas of aardgas. Het is een beproefde brandstof van wagens, en biedt tal van voordelen.

Vooreerst is rijden op CNG zeer economisch. Door de veel lagere prijs van de brandstof (20 à 30% minder!), rijdt een wagen op CNG veel goedkoper dan zijn diesel en benzinevariant. Dit vertaalt hem in een besparing van meer dan 2eur/100km. Bij het tanken voel je dit ook al zo aan: je brandstoftank vullen aan de pomp kost je geen 12euro! De aankoopprijs van de wagen zit nagenoeg op deze van dezelfde benzinewagen, en is veel lager dan deze van de dieselversie. Komt daarbovenop dat je voor een CNG-wagen geen belasting op inverkeersstelling en jaarlijkse verkeersbelasting betaalt. Dit alles samen maakt rijden op CNG het allergoedkoopst.

Cng2
cng2

CNG is bovendien zeer ecologisch: de uitlaat is veel schoner dan deze van benzine en dieselwagens: de uitstoot van CO² is veel lager, er is nagenoeg geen uitstoot van fijn stof, en de NOx-waarden zijn 75% minder dan deze van de dieselwagen. Momenteel wordt er meer en meer werk gemaakt van de winning uit biomassa, wat deze brandstof nog ecologischer en tevens onuitputtelijk maakt. Volgens de Duitse ADAC is de CNG-wagen momenteel de meest milieuvriendelijke auto na de electrische op groene stroom.

CNG biedt groot gebruiksgemak: het tanken gaat even snel en eenvoudig als van een benzine/dieselwagen. Bovendien heeft de wagen een groot rijbereik. De wagens zijn tevens voorzien van een kleine  benzinetank, zodat zonder brandstof vallen onbestaande is. In Belgie zijn er momenteel ongeveer 140 CNG-stations, en er blijven er bij komen, net als elders in Europa.

Cng4
cng4

Samengevat kunnen we zeggen dat een wagen op CNG is dé ideale aankoop voor wie de voordelen van de klassieke aandrijvingen niet aan de kant wil (en kan) schuiven, maar evenmin beantwoordt aan het profiel om nu reeds electrisch te rijden, én toch het milieu een dienst wil bewijzen. De wagen is bovendien goedkoop in aanschaf en gebruiksvriendelijk: CNG is voor ieder de perfecte keuze voor het komende decenium!

Bij Top Motors zijn wij alvast overtuigd : contacteer ons voor elke vraag over CNG en onze CNG-wagens in het gamma.

Wij hebben er enkelen op stock van de verschillende merken. Neem zeker een kijkje.

Wagen zoeken
SOSAfspraak makenBel nuOpeningsurenEmail ons