Škoda

ENYAQ COUPÉ iV: Design
Stijlvol efficiënt

De gloednieuwe ENYAQ COUPÉ iV is ontworpen met het oog op een grotere aerodynamische efficiëntie. Dit design heeft het aangename voordeel dat het de aantrekkingskracht van de auto in zijn geheel vergroot. De gloednieuwe ENYAQ COUPÉ iV onderscheidt zich van de ENYAQ iV niet alleen door zijn silhouet, maar ook door zijn drempels in koetswerkkleur en opvallende bumpers.

Betoverend om te zien

Al even indrukwekkend en bovendien ook effectief zijn de standaard uitgeruste full-ledmatrix-koplampen en, ertussen gesandwicht, het Crystal Face met zilveren frame.

De hemel is je dak

Een panoramisch glazen dak is standaard op de ENYAQ COUPÉ iV. De voor- en achterruit vormen een eenheid in design, wat de auto nog aantrekkelijker maakt. Het panoramische dak is vast, en de voor- en achterruit zijn afzonderlijke delen. Vanbinnen wordt het panoramische dak van de voorruit gescheiden door gestoffeerde dwarse latten. Die hebben zonnekleppen aan de voorkant terwijl de achterbekleding een uitstulping heeft voor een vin met een antenne. Van binnenuit neemt het panoramische dakblok het grootste deel van het plafondoppervlak in beslag. Het dak is gemaakt van gelaagd glas met een lichttransmissie van slechts 5.7% en een UV-transmissie van 0%.

Lees verder onder de foto's

Foto 1 / 1

Nieuw concept, dezelfde kwaliteit

Het nieuwe interieurdesign is gebaseerd op de kwaliteiten die je al gewend bent. Bovendien is er nog meer ruimte, met nog meer slimme oplossingen. Zo heeft het dashboard de vorm van de motorkap. Het heeft een verhoogd gedeelte om je hand te ondersteunen wanneer je het infotainmentscherm bedient. Het spreekt voor zich dat er, zoals gebruikelijk, een groot aantal opbergvakken zijn voor alle passagiers.

Niet alleen de rit is duurzaam

De nieuwe ENYAQ COUPÉ iV heeft aandacht voor de natuur, niet alleen omdat hij emissievrij is, maar ook door de milieuvriendelijke materialen in het interieur. De cognackleurige zittingen gebruiken bijvoorbeeld leder/kunstleder dat geverfd is met olijfblaadjes die anders afval zouden zijn, omdat ze niet worden hergebruikt. In het Lodge-interieur zijn de stoelen voor 40% gemaakt van gecertificeerde natuurwol, de overige 60% is gemaakt van polyester uit gerecycleerde flessen.

Laat je verbeelding de vrije loop

Twee sterktes van de Škoda-wagens zijn de bovenmaatse binnenruimte en de praktische Simply Clever-elementen, overal waar je kijkt. Hetzelfde mag je verwachten van de ENYAQ COUPÉ iV, waardoor hij de perfecte auto is voor elke dag. Neem nu de kofferruimte: met een inhoud van 570 liter bij de basiszitindeling kun je alles vervoeren wat je nodig hebt voor jouw reis. Als je de achterste stoelen neerklapt, beschik je over een mooie 1.610 liter.

Daarnaast zijn er ook details die het gebruik van de koffer veel praktischer maken, zoals de variabele koffervloer met plaats om oplaadkabels te bewaren en het netsysteem met vastzethaken. De standaarduitrusting en de waaier aan accessoires zijn zo uitgebreid dat je je verbeelding de vrije loop kunt laten.

Alles in handen

Het 13” infotainmentscherm is maar een begin. Je kunt er alle basisfuncties van de auto mee instellen, zoals de ventilatie en de brede veiligheidssystemen. De ENYAQ COUPÉ iV biedt ook een brede waaier aan connectiviteitsopties, waaronder USB-C-poorten, draadloze koppeling met je smartphone en afstandsbediening via de functies van Škoda Connect. Een van de onderdelen van het interieur is de nieuwe Digital Cockpit (5.3”) die compact is en alleen de meest essentiële informatie weergeeft.

Hij kan vergezeld gaan van een head-updisplay met augmented reality (AR), dat vooral door techfanaten wordt geprezen, maar waar elke bestuurder baat bij heeft. Het head-updisplay met AR maakt elke rit niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger.

Foto 1 / 1

Top Motors Kruisem Škoda

Hoogstraat 14, 9770 Kruishoutem

Top Motors Roeselare ŠKODA

Topweg 1, 8800 Roeselare

Top Motors Tielt Škoda

Lammersakker 17, 8700 Tielt
Enkel onderhoud en services

Top Motors Wevelgem ŠKODA

Kortrijkstraat 349, 8560 Wevelgem