Volkswagen Bedrijfsvoertuigen

Welkom in de familie: De nieuwe Caddy California

Ontdek de nieuwe vrijheid: Ervaar het nieuwe, opwindende design van de nieuwe Caddy California en laat u inspireren door talrijke innovaties, een doordacht ruimteconcept met vijf stoelen en vele andere nieuwigheden. De nieuwe Caddy California biedt u een comfortabele slaapmogelijkheid, een kleine uittrekbare keuken en een opbergbare klaptafel met klapstoelen. Het totaalconcept wordt vervolledigd met een optioneel bij Volkswagen Zubehör verkrijgbare ruime tent voor vier tot zes personen, die aangesloten kan worden op het voertuig. De tent kan op verzoek ook vrijstaand zijn – dit biedt u een zeer hoge mate van flexibiliteit. U bent op reis comfortabeler onderweg met moderne rijhulpsystemen, u hebt een optimaal overzicht dankzij de hoogwaardige Digital Cockpit en u geniet daarbij van vernieuwend infotainment inclusief mobiele onlinediensten, die zeer eenvoudig kunnen worden opgeroepen via het centrale aanraakscherm (Innovision Cockpit).

Beter Dromen

Gewoon eens uitslapen – en dat met een glimlach op het gezicht: Ongeacht de ligpositie zorgen schotelveren onder de matras voor een zeer hoog lig- en slaapcomfort; twee extra monteerbare ventilatieroosters aan bestuurders- en passagierszijde zorgen voor een goede verluchting. Het bed wordt ondersteund door het koetswerk en is daardoor bijzonder gemakkelijk te (de)monteren. Bovendien geniet u hierdoor meer opbergruimte onder het bedframe. Het ruime en comfortabele achterbed in de nieuwe Caddy California biedt u met zijn 1980 mm x 1070 mm veel plaats om te liggen, te ontspannen en te genieten. In combinatie met het optioneel verkrijgbare glazen panoramadak kunt u de sterren dan een goede nacht wensen.

Overal koken

De eigen kleine keuken aan de achterzijde van de nieuwe Caddy California biedt u praktische opbergruimten. Dankzij twee stevige uittrekelementen hebt u uw kookgerei altijd binnen handbereik bij het bereiden van kleine lekkernijen op het eenpits gasfornuis. Als de achterklep openstaat, biedt de kitchenette een stahoogte van twee meter. In combinatie met de aangebouwde tent beschikt u zo over een beschutte en aangename kookruimte. De gasfles die u nodig hebt bij het koken (niet meegeleverd) wordt hermetisch opgeborgen in de module en biedt ruimte voor een vulgewicht van ca. 1,85 kg.

Gezellig kamperen

Voor nog meer ruimte en outdoorgevoel heeft de nieuwe Caddy California iets extra’s te bieden: de achtertent met grote venstervlakken, die desgewenst vrijstaand gebruikt kan worden, kan dankzij een luchtframe met pomp in een handomdraai worden opgezet en biedt slaapmogelijkheden voor vier tot zes personen. De tent kan probleemloos worden uitgebreid en rechtstreeks worden aangesloten op de achterkant van het voertuig. Ze kan ook worden losgekoppeld als u een ritje wilt maken. Zo geniet u steeds van veel vrijheid en variabiliteit.

Foto 1 / 1

Intuïtief te bedienen

Het interieur van de Caddy California werd volledig nieuw ontworpen en verregaand gedigitaliseerd. Voor het eerst is deze mini-camper nu optioneel ook verkrijgbaar met de digitale instrumenten van de Digital Cockpit. Cockpit en infotainment vormen daardoor een geavanceerd digitaal landschap (Innovision Cockpit). Ook heel wat andere bedieningselementen werden gedigitaliseerd: daartoe behoren onder meer een toetsenmodule voor de licht- en zichtfuncties aan het multifunctionele stuurwiel en sneltoetsten voor verschillende menufuncties. Bovendien overtuigt de Caddy California met een actieve verluchting voor de passagiersruimte, comfortabele ergoComfort-stoelen en een nieuw zitconcept: de stoelen van de tweede zitrij kunnen eenvoudig en snel verwijderd worden. Zo beschikt u in een handomdraai over nog meer opbergruimte.

Alles in één oogopslag

Het scherm van de Digital Cockpit is helder en contrastrijk vormgegeven en heeft een schermdiagonaal van 25,4 cm. De bestuurder kan switchen tussen twee verschillende weergaveconfiguraties. Dat gebeurt via de View-knop in het nieuwe multifunctionele stuurwiel. In de eerste configuratie worden toerenteller en snelheidsmeter interactief in ronde instrumenten weergegeven; in het midden van het scherm wordt een individueel selecteerbaar vlak ingevoegd – een beetje zoals het telefoonboek van de smartphone. De Digital Cockpit versmelt samen met het optionele topinfotainmentsysteem als maximale uitbreidingsniveau tot de Innovision Cockpit met talrijke extra functies.

Kenmerkend design

Wat techniek en uitrusting betreft, valt het exterieur van de Caddy California, die tot vijf zitplaatsen kan tellen, op door heel wat nieuwe extra’s: zo zijn er de optionele elektrische sluithulp voor schuifdeuren en de achterklep en het bijzonder grote panoramische dak van 1,4 m2 dat zich uitstrekt tot boven de eerste en tweede stoelenrij. De Caddy California beschikt ook over nieuwe en tot 18 duim grote lichtmetalen velgen en – standaard in de topversies – nieuwe ledkoplampen en -achterlichten. Voor het eerst aan boord: het sleutelloze start- en sluitsysteem Keyless Access (kortweg Kessy).

Zuinig en comfortabel

De nieuwe Caddy California wordt op de markt gebracht met drie hypermoderne 2.0-turbodieselmotoren (TDI met 55 kW/75 pk tot 90 kW/122 pk), een 1.5-turbobenzinemotor (TSI met 84 kW/116 pk) en een drukgevoede 1.5-cng-motor (TGI met 96 kW/130 pk). De motoren zullen al in 2020 voldoen aan de Euro 6-uitstootnormen van 2021 en over het algemeen uitgerust zijn met partikelfilters. Afhankelijk van de aandrijvingsversie kon het verbruik van de nieuwe Caddy California in vergelijking tot zijn voorganger met tot twaalf procent gereduceerd worden.

Automatisch meer comfort en veiligheid

Met de moderne rijhulpsystemen in de nieuwe Caddy California kunt u in alle rust genieten van elke rit: dankzij de rijstrookwisselassistent, Rear Cross Traffic Alert, Trailer Assist en Travel Assist met Emergency Assist rijdt u in alle veiligheid.

Foto 1 / 1